Μια ακόμη συγκλονιστική σεζόν στην Premier League έφτασε στο τέλος της. Σε ένα φινάλε που θα μείνει στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας μια φοβερή ανατροπή μέσα σε περίπου έξι λεπτά απέναντι στην Άστον Βίλα.

Η Λίβερπουλ από την άλλη έκανε το καθήκον της κόντρα στη Γουλβς, με το τελικό 3-1 ωστόσο να μην της κάνει τη δουλειά, καθώς η Σίτι ήταν η ομάδα που τερμάτισε στην κορυφή μετά το επικό 3-2 με την ομάδα του Τζέραρντ.

Μπορεί το φινάλε και γενικότερα οι τελευταίες εβδομάδες να ήταν δραματικές, ωστόσο όπως αποδεικνύεται, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε σχεδόν καθόλου να πλαισιωθεί στην κορυφή φέτος.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε… επαφή με την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς πέρασε συνολικά μόλις 11 ημέρες στην κορυφή. Μάλιστα, όσο «τρελό» και αν ακούγεται, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπόρεσε να μείνει για περισσότερες ημέρες στην κορυφή (14), ενώ και η Τότεναμ είχε μεγαλύτερο διάστημα «πατήματος» (13) στην πρώτη θέση της Premier League.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν φυσικά η ομάδα που πέρασε τις περισσότερες ημέρες ως πρωτοπόρος (168), με την Τσέλσι να ακολουθεί (70)…