Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τριήμερο στο νησί: Συμφέρει να πάρεις το δικό σου αυτοκίνητο ή να νοικιάσεις;

Τριήμερο στο νησί: Συμφέρει να πάρεις το δικό σου αυτοκίνητο ή να νοικιάσεις;

Τι είναι καλύτερο για την τσέπη – αλλά και την άνεσή σου – και πώς θα αποφύγεις όλες τις παγίδες

Ο καιρός έφτιαξε – παρά τις εκπλήξεις που ενίοτε μας επιφυλάσσει – τα μέτρα αίρονται το ένα μετά το άλλο κι εσύ δηλώνεις πανέτοιμος για ελληνικό καλοκαίρι. Και ο πρώτος κανόνας του παραδοσιακού Greek summer είναι ότι μέχρι να πάρεις την άδειά σου, οφείλεις στον εαυτό σου τουλάχιστον ένα τριήμερο (αν όχι τετραήμερο).

Πριν ξεκινήσεις για την πρώτη μεγάλη απόδραση, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσεις τα logistics – ειδικά φέτος που οι τιμές έχουν πάρει φωτιά. Ένα ερώτημα που δεν μπορείς να αποφύγεις, είναι τόσο παλιό όσο και η παράδοση του να «κολλάς» μια Δευτέρα στα ρεπό σου: Συμφέρει περισσότερο να πάρεις μαζί σου στο νησί το αυτοκίνητο ή να νοικιάσεις εκεί; Θα σου το απαντήσουμε όσο πιο διεξοδικά μπορούμε – και θα σου δώσουμε ένα tip που δεν χάνει, για να είσαι σίγουρος ότι θα αποφύγεις τα απρόοπτα.

.

Ζητήματα αριθμών

Αν πάρεις χαρτί και μολύβι θα το δεις και μόνος σου: με τις τιμές των καυσίμων να έχουν ξεφύγει (και τα αιώνια διόδια), πολλές φορές το κόστος για να φτάσεις στον προορισμό σου οδικώς είναι πολύ μεγαλύτερο από δύο ή τρία αεροπορικά εισιτήρια – ειδικά αν είσαι ανοιχτόμυαλος σε σχέση με τον τελικό σου προορισμό. Και, φυσικά, το εισιτήριο του αυτοκινήτου σου στο ταξίδι με το πλοίο, είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ εκείνο της ενοικίασης ενός οχήματος για τρεις ή και τέσσερις ημέρες.

.

Άνεση σε πρώτο πλάνο

Άλλος ένας λόγος που από την πλευρά μας προτιμάμε να αφήνουμε το αυτοκίνητο στο σπίτι, είναι για να μην το ταλαιπωρήσουμε στα… ιδιαίτερα οδικά δίκτυα των ελληνικών νησιών. Από ορισμένες απόψεις, ακόμη και αν η ενοικίαση ήταν ακριβότερη από τη μεταφορά, η δεύτερη θα μπορούσε να καταλήξει να κοστίζει περισσότερο εξαιτίας των πιθανών φθορών στο αυτοκίνητο, που θα μείωναν την αξία του. Και βέβαια, είναι πάντα προτιμότερο να φτάνεις στον προορισμό σου ως επιβάτης, ξεκούραστος και φρέσκος, παρά έχοντας οδηγήσει μέχρι εκεί ή έχοντας σπαταλήσει χρόνο περιμένοντας να αδειάσει το γκαράζ του πλοίου.

Τώρα σκέψου και την εναλλακτική: πριν ξεκινήσεις από το σπίτι, κλείνεις αυτοκίνητο για το νησί – σε μεγάλες εταιρείες όπως η Europcar μπορείς να το κάνεις και ηλεκτρονικά, για να γίνουν όλα ακόμη ευκολότερα, επιλέγοντας μάλιστα από μια τεράστια γκάμα ολοκαίνουργιων οχημάτων. Φτάνοντας στο νησί, αμέσως μετά την αποβίβαση παραλαμβάνεις το αυτοκίνητό σου, χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις, και είσαι έτοιμος να απολαύσεις κάθε του γωνιά άνετα και ξένοιαστα.

.

Η σωστή επιλογή

Αν προτιμήσεις την ενοικίαση, έχει τεράστια σημασία η εταιρεία που θα εμπιστευτείς. Μια γνωστή εταιρεία, πέρα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, θα έχει φροντίσει και για τη σωστή συντήρηση των οχημάτων της – επομένως και για την ασφάλειά σου – αλλά και για δικλείδες ασφαλείας απέναντι σε οποιοδήποτε απρόοπτο. Έτσι, πραγματικά δεν θα έχεις να ανησυχείς για τίποτα.

Στην περίπτωση της Europcar, υπάρχει ένα ακόμη μεγάλο plus: η γαλλική εταιρεία απέκτησε καινούργιο ιδιοκτήτη στην Ελλάδα και μαζί με αυτόν έναν ολοκαίνουργιο στόλο αυτοκινήτων. Πρόσθεσε και το ειδικά εκπαιδευμένο, έμπειρο προσωπικό της και είσαι έτοιμος για την απόλυτη καλοκαιρινή ξενοιασιά.

Βοηθήσαμε; Τώρα το μόνο που μένει είναι να οργανωθείς. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν είναι καθόλου μακριά και αξίζει να οργανώσεις την τέλεια απόδραση. Αν σκεφτείς ότι η Ελλάδα διαθέτει 107 κατοικημένα νησιά, έχεις να σκεφτείς αρκετά πράγματα πριν κλείσεις εισιτήρια, οπότε καιρός να ξεκινήσεις τα πλάνα.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024