Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λόρδος Βύρωνας: Από την μεγάλη του αγάπη τον Boatswain μέχρι τον Λιόν που έμεινε μαζί του ως το τέλος

Λόρδος Βύρωνας: Από την μεγάλη του αγάπη τον Boatswain μέχρι τον Λιόν που έμεινε μαζί του ως το τέλος

Από την τρυφερή παιδική ηλικία μέχρι και το τέλος της ζωής του ο Λόρδος Βύρωνας είχε πάντα στο πλευρό του ένα πιστό φίλο.

Εκτός από φιλέλληνας ο Λόρδος Βύρωνας ήταν και τρομερά φιλόζωος.

Ο σπουδαίος ποιητής και πολιτικός έχει γράψει ποίημα για τον αγαπημένο του σκύλο αλλά και έχει ζητήσει από καλλιτέχνη της εποχής να ζωγραφίσει έναν άλλο.

Από την τρυφερή παιδική ηλικία μέχρι και το τέλος της ζωής του ο Λόρδος Βύρωνας είχε πάντα στο πλευρό του ένα πιστό φίλο.

Αν και ο Λιόν ήταν το πρώτο του σκυλάκι , που το πήρε σε ηλικία 10 χρόνων, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του κατοικίδιου δεν του άφηνε πολλά περιθώρια για χάδια και αγκαλιές.

Ο μικρός Βύρωνας προσπαθούσε να δεθεί μαζί του αλλά ο σκύλος δεν είχε πάντα την ίδια θέληση με αποκορύφωμα την επίθεση προς τον 10χρονο με κίνδυνο να τραυματιστεί.

Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν το σκύλο για την επιθετική συμπεριφορά, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η αδυναμία που Βύρωνα στο δεύτερο σκυλάκι της οικογένειας του προκαλούσε ζήλια.

Ο Boatswain, ήταν ο πιο πιστός φίλος του Λόρδου καθώς από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν έγιναν αχώριστοι. Οι περιπέτειες των δύο φίλων έμειναν για πάντα στην ιστορία μέσα από το παιδικό βιβλίο Memoires d’un Caniche και το θρυλικό ποίημα «Ο Επιτάφιος ενός σκύλου».

O σκύλος κόλλησε λύσσα και ο Βύρωνας έμεινε μαζί του μέχρι το τέλος. Ο Boatswain πέθανε στις 10 Νοεμβρίου του 1808 όταν η Βύρωνας ήταν 20 ετών. Ο σκύλος θάφτηκε στην αυλή της έπαυλης και στο σημείο δημιουργήθηκε μαρμάρινο μνημείο με χαραγμένο πάνω του το επιβλητικό ποίημα.

Ο Λιόν ο νεότερος ήταν που ταξίδεψε με τον Βύρωνα στην Ελλάδα και έμεινε δίπλα του μέχρι το θάνατό του στο Μεσολόγγι.

Ο σκύλος δόθηκε στον ποιητή από φίλου του όταν ζούσε στην Γένοβα και έμεινε μαζί του σε όλη την περιπέτειά του στην Ελλάδα. Όταν ο Βύρωνας πέθανε ο σκύλος συνόδεψε το άψυχο σώμα του στην Αγγλία και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από την αδερφή του ποιητή

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024