Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη «μονομαχία» Καλάθη και Βεζένκοφ στο Βελιγράδι

Η μεγάλη «μονομαχία» Καλάθη και Βεζένκοφ στο Βελιγράδι

Νικ Καλάθης και Σάσα Βεζένκοφ έδωσαν μια σπουδαία «μάχη» στον μικρό τελικό, με τον Έλληνα γκαρντ να γράφει ιστορία και τον φόργουοντ του Ολυμπιακού να σημειώνει double double.

Ο Ολυμπιακός έδωσε ακόμη μια σπουδαία μάχη στο Βελιγράδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όμως ηττήθηκε με 84-74 στον μικρό τελικό και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Final Four τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν και παρότι βρέθηκαν και πάλι πίσω στο σκορ ακόμα και με 15 πόντους (75-42) επέστρεψαν όμως λύγισαν στο φινάλε από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Στην καταπληκτική ατμόσφαιρα της «Stark Arena» από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι Νικ Καλάθης και Σάσα Βεζένκοφ έκλεψαν την παράσταση, δίνοντας μια μεγάλη «μάχη» πολύ υψηλού επιπέδου μέχρι και το φινάλε του ματς.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μετά από την κάτω του μετρίου εμφάνιση στον ημιτελικό της Πέμπτης κόντρα στην Εφές, επέστρεψε δριμύτερος και με ένα τρομερό double double δήλωσε παρών στον μικρό τελικό.

Ο Βεζένκοφ στον μικρό τελικό είχε 20 πόντους (7/12 σουτ, 5/7 βολές) και 11 ριμπάουντ, όντας πρώτος και στις δυο κατηγορίες στο ματς, ενώ είχε και 27 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Από την άλλη ο Νικ Καλάθης ήταν ένας πραγματικός «μαέστρος» για άλλη μια φορά για την Μπάρτσα «αγγίζοντας» ακόμη και το triple double.

Ο Έλληνας γκαρντ είχε 9 πόντους, 8 ριμπάουντ και τον απίθανο  αριθμό των 13 ασίστ, γράφοντας ιστορία στο Final Four του Βελιγραδίου, καθώς έφτασε τις 21 ασίστ και στα δυο ματς και ξεπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος στο Final Four του 2011 είχε 18 ασίστ και στα δυο ματς.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024