Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξοχική κατοικία: Ανατροπές φέρνει το Airbnb - Πίνακας με τιμές για τη σεζόν

Εξοχική κατοικία: Ανατροπές φέρνει το Airbnb – Πίνακας με τιμές για τη σεζόν

Υψηλή ζήτηση αλλά μικρή προσφορά καταγραφέται στον κλάδο - Πολλοί ιδιοκτήτες στρέφονται στη λύση της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb έχουν φέρει τα πάνω κάτω και στον κλάδο της ενοικίασης εξοχικής κατοικίας με τη σεζόν.

Αν και η ζήτηση για ενοικίαση μιας εξοχικής κατοικίας παραμένει αμείωτη, ο κλάδος, σύμφωνα με τους ειδικούς της κτηματαγοράς, φαίνεται να φθίνει λόγω της μικρής προσφοράς που καταγράφεται πλέον σχεδόν στο σύνολο των καλοκαιρινών προορισμών.

Τα εξοχικά που ενοικιάζονται με τη σεζόν είναι λίγα, ενώ οι ζητούμενες τιμές σε πολλές περιπτώσεις είναι άκρως απαγορευτικές για μια οικογένεια που επέλεγε διαχρονικά την ενοικίαση μιας εξοχικής κατοικίας με τη σεζόν ως επιλογή low budget.

Με τις κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να καταγράφουν αύξηση 232% στη χώρα μας για το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος σε σχέση με τη περσινή χρονιά, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν την εκμετάλλευση του εξοχικού τους μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης αντί να το ενοικιάσουν με τη σεζόν.

Με βάση στοιχεία που άντλησε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, φέτος οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης εξοχικής κατοικίας καταγράφουν αυξητικές τάσεις.

Οι τιμές

Μεγάλες αποκλίσεις, τόσο ως προς την ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης, όσο – κυρίως – στις τιμές, καταγράφονται στα ζητούμενα ενοίκια της νησιωτικής Ελλάδας, συγκριτικά με τα αντίστοιχα στην ηπειρωτική χώρα.

Ετσι, μια κατοικία 40 τ.μ. στην Πάρο (Παροικιά) μισθώνεται 3.000 ευρώ τον μήνα, ενώ μια κατοικία 55 τ.μ. στη Μύκονο (Ορνός) μισθώνεται για ένα τρίμηνο 25.000 ευρώ. Στη Σαντορίνη ένα στούντιο 33 τ.μ. ενοικιάζεται για τρεις μήνες 7.700 ευρώ.

Οπως σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, «σύμφωνα με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ο στόχος των ιδιοκτητών το φετινό καλοκαίρι δεν είναι να μισθωθούν οι εξοχικές τους κατοικίες σε οικογένειες με τη σεζόν, αλλά σε εταιρείες διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων».

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης εξοχικών κατοικιών είτε με τον μήνα είτε με τη σεζόν διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της κατοικίας, την εγγύτητά της στη θάλασσα καθώς και τις προδιαγραφές της. Αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει μεγαλύτερο διάστημα του ενός μήνα, οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως.

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024