Φοιτητικές εκλογές: Διεξάγονται σήμερα μετά από τρία χρόνια
Οι φοιτητικές εκλογές δεν είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας.
Επιστρέφουν σήμερα οι φοιτητικές εκλογές, μετά από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας, για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων. Τελευταία φορά έγιναν εκλογές στα πανεπιστήμια στις 11 Απριλίου 2019.
Οι φοιτητές θα μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ, αλλά μπορεί σε κάποιες σχολές να διαμορφωθεί διαφορετικά το ωράριο προσέλευσης.
Πώς ψηφίζουν οι φοιτητές
Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ανέρχονται σε 554.050. Οι φοιτητές ψηφίζουν με το πάσο και την ταυτότητά τους.
Δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την ημέρα των εκλογών, ενώ σε μερικά ΑΕΙ ούτε και στις 19 Μαΐου, την επομένη των εκλογών.
Σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η κάθε παράταξη θα δώσει τα δικά της, τόσο για την ίδια, όσο και για τις υπόλοιπες, καθώς δεν υπάρχει καμία συνεννόηση μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων για κοινά αποτελέσματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ηγεσία της ΕΕ και το ενδεχόμενο ενός πρωτοφανούς στρατηγικού ναυαγίου
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα


