Την πρόκριση στον τελικό ανόδου των πλέι οφ της Championship πανηγύρισε η Χάντερσφιλντ, η οποία επικράτησε 1-0 της Λούτον (1-1 ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας) χάρη σε ένα γκολ του Τζόρνταν Ρόουντς στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης!

Η Χάντερσφιλντ είχε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται σε παθητικό ρόλο. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, με την Χάντερσφιλντ να αγγίζει το 1-0 με τον Γουόρντ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν,  με τον Τομ Λις να σκοράρει στο 65′, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Τελικά, η λύτρωση για τους νικητές ήρθε στο 82′, με τον Τόμας να εκτελεί φάουλ και τον Ρόουντς να στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0, το οποίο έμελλε να παραμείνει μέχρι τέλους.

Έτσι, η Χάντερσφιλντ πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νότιγχαμ Φόρεστ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη επικράτησε με 2-1 στον πρώτο αγώνα), με φόντο την πολυπόθητη άνοδο στην Premier League!