Στήριξη ζητά ο κλάδος των ταξί για να μην αυξήσει κόμιστρα και ταρίφα. Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους οδήγησε τον κλάδο σε υπόμνημα που υπέβαλε στο υπουργείο Υποδοµών, με το οποίο ζητά τη λήψη μέτρων από τον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Δεν είναι εξάλλου λίγοι οι οδηγοί που έχουν σηκώσει χειρόφρενο στα ταξί τους, γιατί «μπαίνουν μέσα», ενώ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην περιφέρεια.
Ποια μέτρα ζητούν οι οδηγοί ταξί
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, ο κλάδος ζητά:
Οικονοµική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχηµα σε κάθε μήνα «για όσο διάστηµα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση».
Μείωση του ΦΠΑ στα καύσιµα από το 24% στο 13% για το ίδιο διάστημα που διαρκεί η κρίση, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές των καυσίμων.
Μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο.
Τελεσίγραφο για νέα ταρίφα στα ταξί – Προειδοποίηση για αυξήσεις
Όπως υπογραμμίζει ο ΣΑΤΑ, «αν η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους απορρίπτει αυτή την πρόταση και επιθυμεί να μετακυλήσει το κόστος της κρίσης στους καταναλωτές, τότε θα πρέπει να προχωρήσει σε μια γενναία αύξηση του κομίστρου αν θέλει να διατηρήσει ζωντανή μια δημόσια υπηρεσία κι ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι η μεταφορά επιβατών».
«Για να είναι αναστρέψιμη η τραγική οικονομική κατάσταση του κλάδου μας», συνεχίζει, «το τιμολόγιο του ταξί πρέπει να διαμορφωθεί ως εξής:
Το αντίτιμο πτώσης της σηµαίας θα ανέβει στα 2,5 ευρώ, η µονή ταρίφα στα 0,82 ευρώ, η διπλή ταρίφα στο 1,19 ευρώ, η ελάχιστη χρέωση στα 4 ευρώ και η χρονοχρέωση/ώρα στα 15 ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα