Τώρα που οι λιακάδες έχουν επιτέλους κυριαρχήσει, μήπως ήρθε ο καιρός να αφήσεις πίσω σου τα δράματα; Δε μιλάμε για την προσωπική σου ζωή – αν και ποτέ δεν είναι κακή ιδέα – αλλά για τις τηλεοπτικές σου συνήθειες. Αν πιστεύεις πως ναι, έχουμε πολύ ευχάριστα νέα: δυο νέες εισόδους στο πρόγραμμα της HBO – στην Ελλάδα προβάλλονται αποκλειστικά στο Vodafone TV – που δεδομένα θα σε κάνουν να γελάσεις, και μάλιστα με τρόπους που δεν έχεις συνηθίσει.

The Flight Attendant Season 2

Ξεκινάμε με ένα come back. Για την εκπληκτική πρώτη σεζόν του Flight Attendant, της σειράς που μας αποκάλυψε όλο το φάσμα του ταλέντου της Κέιλι Κουόκο, έχουμε ξαναγράψει. Η Κάσι, η αλκοολική αεροσυνοδός που αναγκάζεται να επανεξετάσει τα πάντα όταν, μετά από ξενύχτι, ξυπνά δίπλα σε ένα πτώμα στην Μπανγκόγκ, ένα χρόνο μετά, έχει βρει τις απαντήσεις που έψαχνε. Έχει κόψει το ποτό, βρίσκεται σε μια φαινομενικά ευτυχισμένη σχέση και, πέραν της αεροπορικής της απασχόλησης, κάνει και μια δουλειά-έκπληξη (εδώ στο in αποφεύγουμε όσο γίνεται τα spoiler).

Η νέα σεζόν στηρίζεται στα ίδια συστατικά που έφεραν την αρχική της επιτυχία – και καλά κάνει. Το μυστήριο παντρεύεται με την (πραγματικά αστεία) κωμωδία και το ταλέντο της Κουόκο λάμπει, δίνοντας στον χαρακτήρα τα πολλαπλά επίπεδα και τις δραματικές πτυχές που χρειάζεται για να αποκτήσει υπόσταση. Ταυτόχρονα, ο δεύτερος κύκλος φέρνει τα δικά του ευρήματα: η νηφαλιότητα δεν έρχεται χωρίς τα δικά της προβλήματα, τα «φαντάσματα» μπορούν να υπάρξουν και χωρίς νεκρούς και η μητέρα της Κάσι, ενσαρκωμένη από μια Σάρον Στόουν σε μεγάλα κέφια, είναι μια προσθήκη που μας έκανε ιδιαιτέρως χαρούμενους.

Κι ένα μικροσκοπικό spoiler (που σου το δείχνει και το trailer): φέτος η αεροσυνοδός της Κουόκο έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Πολύ κυριολεκτικά. Η σεζόν είναι γεμάτη σωσίες – πραγματικούς και μη. Παρακολούθησε την από 21 Απριλίου αποκλειστικά στο Vodafone TV.

The Baby

Αν αγαπάς το comedy horror – και έχεις τις αμφιβολίες σου για τη μητρότητα – αυτή η σειρά είναι για σένα. Η εξωφρενική κωμωδία της HBO, ξεκινά δυναμικά: στις πρώτες σκηνές, μια γυναίκα βλέπει μπροστά της ένα πτώμα που έχει πέσει από έναν απότομο βράχο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ένα μωρό πέφτει επίσης, όμως προσγειώνεται απαλά στα χέρια της. Η Νατάσα, η πρωταγωνίστρια της σειράς, δεν έχει καμιά επιθυμία να γίνει μητέρα. Όμως το συγκεκριμένο μωρό έχει άλλα σχέδια.

Το κουβάρι της παράξενης υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται και σύντομα συνειδητοποιούμε ότι το συγκεκριμένο μωρό απέχει κατά πολύ από τα όσα έχουμε στο νου μας περί αθωότητας. Όπου κινείται, μεταφυσικά γεγονότα σπέρνουν το θάνατο. Η Νατάσα δεν είναι η πρώτη γυναίκα που αναγκάζεται να αναλάβει το ρόλο της μητέρας του, και η μοίρα της δεν μοιάζει καθόλου ευοίωνη. Γύρω της, όλοι μοιάζουν να έχουν ξεχάσει ότι εμφανίστηκε στη ζωή της ξαφνικά και ανεξήγητα, αντιμετωπίζοντας το σαν δικό της παιδί. Θα καταφέρει να του ξεφύγει;

Σχεδόν εξίσου μεταφυσικά με το σενάριό του, το The Baby καταφέρνει να παραμείνει πάντα καθηλωτικό, εναλλάσσοντας τον αγνό τρόμο με την έξυπνη κωμωδία, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί αυτή την ιδιαίτερη αλληγορία για να κάνει μια σειρά από εύστοχα σχόλια για τη μητρότητα. Η σκοπιά της Νατάσα, της γυναίκας που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ένα εφιαλτικό μωρό που δεν θέλει καθόλου, δεν είναι η μόνη. Γύρω της, άλλες γυναίκες διαπραγματεύονται τη δική τους σχέση με τα παιδιά που έχουν, που θέλουν, που δεν μπορούν να κάνουν ή που βρέθηκαν να ανατρέφουν. Με λίγα λόγια, μιλάμε για ένα αδιαμφισβήτητο ανοιξιάτικο must watch.

Κι αν δεν είσαι συνδρομητής Vodafone TV; Μπορείς και πάλι να απολαύσεις τις δυο εκπληκτικές παραγωγές της HBO (διαθέσιμος στην πλατφόρμα είναι και ο πρώτος κύκλος του The Flight Attendant αν έχεις να καλύψεις κενά), κάνοντας μια online εγγραφή στο vodafone.gr μέσα από λίγα και απλά βήματα. Αμέσως θα αποκτήσεις δωρεάν πρόσβαση, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και χωρίς να χρειάζεσαι αποκωδικοποιητή, σε όλο το δωρεάν και πλούσιο περιεχόμενο του Vodafone TV για ένα μήνα.

Δε θα σου κρυφτούμε: τριάντα μέρες μόλις που φτάνουν για να πάρεις μια πρώτη γεύση από τον μεγάλο κατάλογο καναλιών για linear παρακολούθηση και το ατέλειωτο δωρεάν υλικό on demand που ανανεώνεται κάθε μήνα. Σίγουρα αξίζει μια καλή ματιά στο αποκλειστικό περιεχόμενο της HBO (το Vodafone TV είναι το «Σπίτι της HBO» στην Ελλάδα), αλλά μην παραλείψεις να εξερευνήσεις και τις μεγάλες πρεμιέρες που φτάνουν στην πλατφόρμα αμέσως μετά το σινεμά, τις αποκλειστικές νέες σειρές και τα ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Ανακάλυψε τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.