Τρίποντο… Champions League για την Τότεναμ! Εστω και δύσκολα, οι «πετεινοί» έκαμψαν την αντίσταση της Μπέρνλι (1-0), σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση της Premier League. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε βρίσκεται στο +2 από την Αρσεναλ (ματς λιγότερο) και δείχνει αποφασισμένη να κουνήσει σεντόνι στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν μαζικά, με την Τότεναμ να βρίσκει τη λύση μέσω της άσπρης βούλας. Ο Πόουπ έσωσε την Μπέρνλι στις κεφαλιές του Χάρι Κέιν (13΄, 17΄), με τον Άγγλο επιθετικό να τον νικάει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Άσλεϊ Μπαρνς βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με τον VAR να επεμβαίνει και να υποδεικνύει την παράβαση. Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 για την Τότεναμ.

Στο 61΄, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι, με το σουτ του Μπαρνς να καταλήγει στο δοκάρι του Λιορίς, ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Πόουπ κατέβασε… ρολά σε προβολή του Σον.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός έπεφτε, με το 1-0 να είναι και το τελικό σκορ στο Hotspur Stadium.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Χόιμπιεργκ, Έμερσον (90′ Ροντόν), Σεσενιό, Μπεντανκούρ, Σον, Κέιν, Μόουρα (79′ Κουλουσέφσκι)

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Λόουτον (78′ Λένον), Τέιλορ, Ρόμπερτς, Κόλινς, Λονγκ, Τσορκ, Μπράουνχιλ, ΜακΝιλ, Μπαρνς (78′ Βέγκχορστ), Κορνέ