Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καινοτομία και νέες τεχνολογίες αντικείμενο συνεργασίας ειδικών της  ΝΔ και του ΕΛΚ.

Καινοτομία και νέες τεχνολογίες αντικείμενο συνεργασίας ειδικών της ΝΔ και του ΕΛΚ.

Στο τραπέζι ειδικής συζήτησης το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των μελών της Ομάδας για την Τεχνητή Νοημοσύνη του Θεματικού Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας και της Ειδικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Ψηφιακή Πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Expert Group on Digital Policy), πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου.

Οι ειδικοί περί την Τεχνητή Νοημοσύνη επιστήμονες-στελέχη του Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Τομεάρχη κ. Μύρωνα Φλουρή, παρουσίασαν το έργο και τις δράσεις τους και τοποθετήθηκαν σχετικά με το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η ανάγκη αποσαφήνισης διατάξεων του νομοσχεδίου και περιορισμού της γραφειοκρατίας η οποία πλήττει την καινοτομία και την ανάπτυξη των ΜμΕ αλλά και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η συζήτηση για να τεθούν οι βάσεις περαιτέρω συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του κόμματος, με το ΕΛΚ και τα εθνικά κόμματά του, σε σειρά θεμάτων που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού και των νέων τεχνολογιών.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Antonio Lopez-Isturiz White, Ευρωβουλευτής και Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, οι κκ. Axel Voss και Pablo Arias Echeverría, Ευρωβουλευτές και Αντιπρόεδροι της Ειδικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΕΛΚ για την Ψηφιακή Πολιτική, καθώς και Ευρωβουλευτές και Εμπειρογνώμονες της Ειδικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΕΛΚ για την Ψηφιακή Πολιτική.

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024