Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ΠΑΣΟΚ, οι μεταγραφές και η επιστροφή στις ρίζες

Το ΠΑΣΟΚ, οι μεταγραφές και η επιστροφή στις ρίζες

H βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου οδεύει προς ΠΑΣΟΚ

Αξιοπρόσεκτη κινητικότητα παρατηρείται τούτες τις ημέρες στο ΠαΣοΚ- ΚΙΝΑΛ. Μετά το εσωτερικό δημοψήφισμα για την ονομασία του κόμματος (στο οποίο προσήλθαν πάνω από 175.000 άτομα) άρχισαν οι μεταγραφές. Έτσι ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τη βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου, επισφραγίζοντας την πολιτική συμπόρευση της με το Κίνημα. Να υπενθυμίσω ότι η κυρία Αδάμου συμμετείχε στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του Προέδρου του Κινήματος τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς και για την επιλογή των μελών των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων στις 8 Μαΐου.

Είναι εγγεγραμμένο μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και στο εξής θα μετέχει στις κομματικές και πολιτικές δραστηριότητες του Κινήματος. Θα παραμείνει όμως ανεξάρτητη βουλευτής για την τρέχουσα κοινοβουλευτική της θητεία, καθώς ταυτίζεται με το αξιακό πολιτικό σκεπτικό του κ. Ανδρουλάκη. Αμέσως μετά ακολουθεί (κατά πάσα πιθανότητα) η μεταγραφή στο ΠαΣοΚ ΚΙΝΑΛ του πρώην ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγονου, ο οποίος, όπως πρώτοι διαβάσατε από την στήλη αυτή, ψήφισε και αυτός για την ονομασία του κόμματος.

Νέες πιέσεις στην Αθήνα για παροχή εξοπλισμού στην Ουκρανία

Αλλά ενδιαφέρον έχουν και ποιοι θα μιλήσουν στο επερχόμενο συνέδριο του ΠαΣοΚ, αφού ο κ. Ανδρουλάκης κάνει συνεχώς ανοίγματα. Μαθαίνω λοιπόν ότι στο Συνέδριο, πέραν των κκ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (δηλαδή όλοι οι πρώην Πρόεδροι του ΠαΣοΚ), ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει και ο Γιάννης Μανιάτης, με τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης διατηρεί άριστες σχέσεις. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες συνάντηση του Προέδρου του ΠαΣοΚ με τους διατελέσαντες προέδρους της παράταξης. Βεβαίως στο Συνέδριο αναμένεται με ενδιαφέρον και η ομιλία του Νίκου Χριστοδουλάκη, ο οποίος καταρτίζει το πρόγραμμα του κόμματος.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, που μετά την περιπέτεια της υγείας του επανήλθε, δραστηριοποιείται και στο Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία (In Social), ένα Ινστιτούτο- κέντρο επιστημονικής έρευνας για την προώθηση της προοδευτικής πολιτικής σκέψης. Οι στόχοι και η δράση του εδράζονται στις αρχές και τα προτάγματα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει το Ινστιτούτο να καλεί καθηγητές και επιστήμονες για τα προγράμματα και τις έρευνές του.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024