Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλεύρης σε Τσίπρα: «Απόλυτη κοροϊδία» η τροπολογία σας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Πλεύρης σε Τσίπρα: «Απόλυτη κοροϊδία» η τροπολογία σας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

«Στην πραγματικότητα η τροπολογία σας είναι άνευ αντικειμένου»

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, για την κατάθεση τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για Όλους».

Με αφορμή την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τα θέματα της Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε ότι «δεν φέρνετε νομοσχέδια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που τόσο μεγάλη απουσία έχουμε στη χώρα μας. Και σήμερα επέλεξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο το οποίο έρχεται, που είναι κομβική μεταρρύθμιση, να έρθει να τοποθετηθεί στο εθνικό κοινοβούλιο και να μην πει ούτε μία κουβέντα για την υγεία».

Η τροπολογία σας είναι άνευ αντικειμένου

«Στην πραγματικότητα η τροπολογία σας είναι άνευ αντικειμένου» απάντησε ο υπουργός Υγείας και εξήγησε: «Διότι έχει έρθει η κυβέρνηση και έχει παρέμβει στους εξής τομείς: πρώτα απ’ όλα έρχεται και λέει ότι δίνει για τους προηγούμενους λογαριασμούς το 60%, για λογαριασμούς άνω των 30 ευρώ και εισοδήματα ως 45.000 ευρώ. Τι διαστρεβλώνετε εδώ πέρα; Τι διαστρεβλώνετε; Βγαίνει ο κύριος Τσίπρας και γράφει ο ίδιος στα social media του και σήμερα το λέω από αυτό εδώ το βήμα ότι δε βγαίνει ο υπολογισμός των 280 εκατομμυρίων πολλαπλασιάζοντας 600 ευρώ για να πάμε στα 4 εκατομμύρια χρήστες. Δεν καταλαβαίνετε τι λέμε; 60% για λογαριασμούς άνω των 30 ευρώ έως 600 ευρώ. Άρα για να το πούμε απλά ένας λογαριασμός που είναι 30 ευρώ αύξηση δεν θα έχει επιστροφή, ένας λογαριασμός που είναι 100 ευρώ αύξηση θα έχει 60 ευρώ και πηγαίνει σε ένα πλαίσιο έως 600 ευρώ. Κι ερχόμαστε και παρεμβαίνουμε και στο κομμάτι του από δω και πέρα, όπου πλέον εξανεμίζουμε πλήρως τις συνέπειες της ρήτρας με τη στήριξη των λογαριασμών που γίνεται από Ιούνιο και μετά. Και αυτό το οποίο λέγατε εσείς χωρίς καμία τεκμηρίωση, έρχεται η κυβέρνηση και ολοκληρώθηκε το πόρισμα της ΡΑΕ και βρίσκεται εδώ πέρα και βρίσκεται τα υπερκέρδη και τα φορολογούμε για 90%».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ «είναι η απόλυτη κοροϊδία των Ελλήνων. Τι λέει; Ενώ εμείς έχουμε κάνει όλες αυτές τις παρεμβάσεις ουσίας που θα τους δει στους λογαριασμούς του ο πολίτης και στους προηγούμενους και από δω και πέρα αίροντας τις συνέπειες, τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να μην υπάρξουν συνέπειες μέχρι να κριθεί δικαστικά αν η ρήτρα είναι νόμιμη ή όχι. Άρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τώρα, να το πούμε απλά και να υπάρχει μία αναστολή αν η ρήτρα κριθεί νόμιμη ή όχι. Ερώτηση: Αν κριθεί νόμιμη; Αναδρομικά όλα τα λεφτά θα τα πληρώσουν και θα έχουν τις συνέπειες».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «το μόνο το οποίο λέτε σαν καραμέλα είναι ιδιωτικοποίηση δομών υγείας για ποιο λόγο; Διότι ακούστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι τι κάνουμε, διότι δίνουμε τη δυνατότητα στα κέντρα υγείας να μπορούν να συμβάλλονται με ιδιωτικές δομές. Τι γίνεται σήμερα να το πούμε απλά για να καταλάβουμε ποιος είναι υπέρ του πολίτη και ποιος είναι υπέρ των συμφερόντων; Και θα μιλήσουμε για συμφέροντα όταν θα έρθει η ώρα. Γιατί η μη υποστήριξη των ποιοτικών κριτηρίων εξυπηρετεί συμφέροντα στην υγεία τα οποία δεν έχουν ποιοτικές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ο πολίτης πάει στο κέντρο υγείας και υπάρχει ένα κενό. Λέμε να το καλύψουμε, μέχρι να καλυφθεί το κενό. Πηγαίνει ο πολίτης στην ιδιωτική δομή και πληρώνει. Και πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ένα κομμάτι και το υπόλοιπο το πληρώνει από την τσέπη του ο πολίτης. Αυτό θέλετε να διατηρηθεί σήμερα καταψηφίζοντας τη συνεργασία που λέμε. Εμείς τι λέμε; Όπου έχει κενό το κέντρο υγείας να συμβάλλεται με τον ιδιώτη και να πηγαίνει εκεί πέρα ο πολίτης ως ασθενής του κέντρου υγείας και να μην πληρώνει τίποτα και να το πληρώνει το δημόσιο».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024