Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτή κόντρα Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη για την αστυνόμευση της Αθήνας

Ανοιχτή κόντρα Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη για την αστυνόμευση της Αθήνας

Σε αντιπαράθεση μέσω κύκλων και διαρροών βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο δήμαρχος Αθηναίων.

Μια ασυνήθιστη αντιπαράθεση με φόντο το δήμο Αθηναίων και τους δημότες του βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων και «διαρροών» προς τον Τύπο, σχετικά με την απουσία επικοινωνίας μεταξύ τους, με το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που θα ήθελαν οι δημότες της πρωτεύουσας.

Αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για την ανάγκη προληπτικής, ενεργής και διαρκούς αστυνόμευσης στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό εδώ και ένα μήνα, χωρίς να λάβει απάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος έχει χαρτογραφήσει δρόμο και γειτονιά-γειτονιά το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο χάρτη» της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα.

«Επικοινωνία υπάρχει και είναι διαρκής»

Στις δηλώσεις Μπακογιάννη απάντησε άμεσα η πλευρά της Κατεχάκη, η οποία υπογράμμισε ότι η στάση του δημάρχου Αθηναίων προκαλεί απορίες, καθώς υπάρχει διαρκής επικοινωνία του δήμου με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η στάση του δημάρχου Αθηναίων προκαλεί απορίες, ενώ «αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις «σκούπα» στη δημόσια τοποθέτησή του» σημείωσαν.

Παράλληλα, το υπουργείο υπογράμμισε ότι την επικοινωνία των δύο πλευρών έχει αναλάβει και συντονίζει ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου. «Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;» συμπλήρωσαν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Ας περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας»

Την… τελευταία λέξη στην κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών είπε ο δήμος Αθηναίων.

Πηγές της πλατείας Κοτζιά ανέφεραν ότι «ο υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες».

«Ο δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως» πρόσθεσαν, υποστηρίζοντας ότι δεν θα συνεχίσουν σε αυτό τον πόλεμο εντυπώσεων.

«Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή» υπογράμμισαν.

«Να συμμετέχει από πιο κοντά»

Μετά από τη νέα ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων, σειρά πήρε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κάλεσε τον κ. Μπακογιάννη να βρεθεί από κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της πόλης.

«Θα είναι χρήσιμο στον δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024