Αντώνης Σύκαρης: Παραμένει άταφη στα Ιμαλάια η σορός του ορειβάτη
Η σορός του κορυφαίου έλληνα ορειβάτη παραμένει άταφη σε μια δύσβατη χαράδρα στα Ιμαλάια.
Από τις 12 Απριλίου που ο Αντώνης Σύκαρης έχασε τη ζωή του ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια, η σορός του παραμένει εκεί, αφού καμία αποστολή από όσες έγιναν για να την πάρουν και να την μεταφέρουν στην Ελλάδα, δεν ήταν επιτυχημένη.
Και η τελευταία αποστολή δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο βουνό είναι πέραν των ανθρωπίνων ορίων, το κρύο και η έλλειψη οξυγόνου είναι μεγάλη ενώ η ποσότητα του συσσωρευμένου χιονιού είναι τεράστια.
Η ανάρτηση
Η ανάρτηση που έγινε στον προσωπικό λογαριασμό του Αντώνη Σύκαρη από τον γιο του, αναφέρει πως εξελίχθηκε η τελευταία αποστολή.
«Η αποστολή των 5 Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια, χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη.
Οι 5 ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί.
Αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης του σημείου μέσα στο επόμενο 48ωρο.
Η εικόνα, είναι στιγμιότυπο από βίντεο που τράβηξε ο Αντώνης στην πορεία του προς την κορυφή του Dhaulagiri, καθώς πέρασε από το Camp II»
- Βούτσιτς: Στο Ιράν γίνεται αυτό που έγινε το 1999 στην Γιουγκοσλαβία
- Ηρακλής: Οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» για την άνοδο στη Super League (vids)
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
- Super League 2: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 0-1: Επέστρεψε και μαθηματικά στα «σαλόνια» ο Γηραιός!
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εμφανίστηκε με μουστάκι στη σκηνή
- Ντουμπάι: Ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα ξενοδοχείων – Αναφορές για υπολείμματα αναχαιτισμένου πυραύλου [βίντεο]




