Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ηλικιωμένοι στέλνουν μαζικά αιτήματα φιλίας

Οι ηλικιωμένοι στέλνουν μαζικά αιτήματα φιλίας

Οι ηλικιωμένοι στη Θήβα, θα κάνουν ότι χρειάζεται ώστε να μάθουν να χειρίζονται τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καλύτερα από όλους.

Οι ηλικιωμένοι θέλουν να δικτυωθούν. Άλλωστε η μάθηση δεν έχει ηλικία. Και η δίψα για γνώση δεν σταματά ποτέ! Αυτό το απέδειξαν εμπράκτως οι «μαθητές» που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διά βίου μάθησης «Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην Τρίτη Ηλικία» του Δήμου Θηβαίων.Το πρόγραμμα, διάρκειας 25 ωρών, υλοποιείται για πρώτη φορά στη Θήβα και στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Στο πρώτο μάθημα και στη συνάντηση γνωριμίας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, συγχαίροντας τους συμμετέχοντες για τη διάθεση συνεχούς επιμόρφωσης, αλλά και για το ενδιαφέρον τους προς τις ψηφιακές τεχνολογίες. «Η Τρίτη Ηλικία έχει τις δικές της χαρές και προκλήσεις. Και η συμμετοχή σε δραστηριότητες που απαιτούν ενεργό συμμετοχή στη μάθηση έχει πραγματικά θετικά αποτελέσματα στη μνήμη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασίου.

Εκτός από την εκμάθηση νέων τεχνολογιών για την Τρίτη Ηλικία, έχει ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας- Πρώτες Βοήθειες» στα Βάγια, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαγίων «Μήτρος Μπηνιάρης». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και στη Θήβα.

Παράλληλα, θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών για πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνεργασία με τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή», σε συνεργασία με το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα.

Τα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης υλοποιούνται από τον Δήμο Θηβαίων και συγχρηματοδοτούνται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024