Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Εξουδετερώθηκε βόμβα σε συγκρότημα με Ρώσους δημοσιογράφους

Βερολίνο: Εξουδετερώθηκε βόμβα σε συγκρότημα με Ρώσους δημοσιογράφους

Πώς αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Ερευνητές και εισαγγελείς στο Βερολίνο εξετάζουν σήμερα Σάββατο, έναν μηχανισμό που βρέθηκε και εξουδετερώθηκε σε ένα κτιριακό συγκρότημα, όπου στεγάζεται προσωπικό ενός ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων στη συνοικία Στίγκλιτς της γερμανικής πρωτεύουσας, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε χθες Παρασκευή και οι ερευνητές εξετάζουν τώρα πόσο επικίνδυνος ήταν και ποιον στόχευε, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, απαντώντας σε ερώτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και προσθέτοντας πως θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό αργότερα σήμερα.

Μέσα σε μπουκάλι…

Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο έκανε γνωστό πως ένα μπουκάλι πετάχτηκε από ένα παράθυρο εντός του συγκροτήματος διαμερισμάτων χθες το βράδυ και ότι ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στην έρευνα που ακολούθησε, τον οποίο εντόπισαν Γερμανοί πυροτεχνουργοί και στη συνέχεια εξουδετέρωσαν.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε πως δημοσιογράφοι του διέμεναν στην πολυκατοικία.

Μέτρα ζήτησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε σήμερα οι αρχές στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τους Ρώσους δημοσιογράφους και τις οικογένειές τους στο εξωτερικό.

«Θεωρούμε αυτό ως μια άμεση συνέπεια της παρενόχλησης των ρωσικών ΜΜΕ και των εργαζόμενών τους στη Δύση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η πολιτικοποιημένη απόφαση να αποσυνδεθούν τα ρωσικά ΜΜΕ από τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό «αέρα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο προάγγελος του φυσικού εκφοβισμού τους, ακριβώς μέχρι την εξόντωσή τους».

Σε βίντεο που μετέδωσε χθες το RIA διακρίνεται ένας δρόμος που έχει αποκλείσει η αστυνομία και ένας άνθρωπος με ειδική προστατευτική στολή, που σύμφωνα με το πρακτορείο ήταν ένας από τους πυροτεχνουργούς, που εργάζονταν για την εξουδετέρωση της βόμβας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024