Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουατάρα: «Ωραία η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ»

Ουατάρα: «Ωραία η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ»

Ο γκαρντ της Μονακό μίλησε για τη σειρά με τον Ολυμπιακό και έκανε ειδική μνεία στον κόσμο των Πειραιωτών και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο ΣΕΦ.

Μεγάλη συνέντευξη σε γαλλική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Γιακουμπά Ουατάρα, με τον γκαρντ της Μονακό να μιλάει με τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του.

Ο Γάλλος στάθηκε στην εμπειρία των Πειραιωτών, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «χτύπησαν» τα αδύνατα σημεία της Μονακό, ενώ έκανε ειδική μνεία στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ουατάρα:

Για το πώς αισθάνεται μετά τον αποκλεισμό της Μονακό: «Υπάρχει μία αναπόφευκτη στεναχώρια με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η σειρά, καθώς ήταν ένα ματς που μπορούσαμε να νικήσουμε. Όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά και από εκεί έρχεται αυτή τη στεναχώρια. Από ‘κει και πέρα, υπάρχει μεγάλη υπερηφάνεια σε όλους και για όσα καταφέραμε. Κάναμε μία πολύ καλή σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μία γαλλική ομάδα έκανε τέτοια πορεία».

Για το τι έφταιξε στο τέλος για την ομάδα του: «Μίλησε η εμπειρία του Ολυμπιακού στο τέλος. Ο τρόπος που σκόραραν στην επίθεση και χτυπούσαν στα αδύναμα σημεία μας, τους έδωσαν εύκολα καλάθια και έτσι πήραν μία διαφορά. Επίσης, πήραν πολλά φάουλ και είχαν πολλές βολές. Εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά τα φάουλ που πήραν».

Για το «καυτό» ΣΕΦ: «Έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε μία αποστολή. Ξέραμε από την αρχή τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Μας είχαν προειδοποιήσει. Δεν θα πρέπει να ξεκινάς φασαρία με τον αντίπαλο, καθώς αυτό θα… ενεργοποιούσε το κοινό. Έπρεπε να ήμασταν προσεκτικοί και να μην δίναμε την… σπίθα στον κόσμο.

Ήμασταν ενθουσιασμένοι με την ιδέα να παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, καθώς είναι μία μοναδική στιγμή. Είναι ξεχωριστό να παίζεις απέναντι σε 16.000 κόσμο. Προσωπικά, αυτό μου δίνει ενέργεια. Το έχω ζήσει ξανά αυτό. Έχω παίξει κόντρα στην ΑΕΚ και την Παρτίζαν και δεν ήταν τόσο κακό. Επίσης, πολύ ωραία ατμόσφαιρα ήταν και στην έδρα της Σιένα, όταν είχα παίξει με τη Σαλόν τότε».

Για το τι του μένει από τη σειρά με τον Ολυμπιακό: «Είναι σίγουρο ότι η σειρά είναι ακόμη στο μυαλό μας… Υπήρχαν στιγμές-κλειδιά, που θα μπορούσαμε να πάρουμε το πλεονέκτημα πίσω. Το τρίτο παιχνίδι ήταν must-win, αλλά και πάλι καταφέραμε να το πάμε στο πέμπτο ματς. Ήταν οι μικρές λεπτομέρειες που καθόρισαν τα αποτελέσματα».

Για το πώς ήταν το κλίμα στην ομάδα: «Είχαμε πολλά κατεβασμένα κεφάλια. Δεν έγιναν πολλά, ενώ ήμασταν στεναχωρημένοι. Είπαμε ότι θα πρέπει να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά, γιατί παλέψαμε πολύ και αυτό ήταν το πιο σημαντικό».

Για το τι του έκανε το… κλικ στη σειρά: «Μετά την ήττα στο πρώτο ματς, καταλάβαμε ότι η προσέγγισή μας ήταν σοφτ και ότι θα έπρεπε να ήμασταν ο εαυτός μας. Ο κόουτς μας είπε ότι ήμασταν μακριά από την σκληρή άμυνα που ξέρουμε να παίζουμε. Και πριν το δεύτερο ματς υπήρχε απόλυτη… ησυχία! Όλοι ήταν επικεντρωμένοι εκεί και ξέραμε ότι θα ήταν διαφορετικά. Ο Μάικ Τζέιμς μας μίλησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σειράς. Προσπάθησε να ήταν ο ηγέτης μας και μας καθοδηγούσε κατά τη διάρκεια των ματς».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024