Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέλλα: Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλεία

Πέλλα: Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλεία

Η εικόνα που ήθελαν να πουλήσουν οι συλληφθέντες.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας την Παρασκευή σε περιοχή στην Πέλλα λόγω παράβασης της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Γιατί συνελήφθησαν

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δύο άτομα είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο, αγγελία πώλησης παλιάς θρησκευτικής εικόνας, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του ενός, εντοπίστηκε η προαναφερόμενη εικόνα και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν ακόμη τρεις παλιές θρησκευτικές εικόνες. Σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, η μία από αυτές και συγκεκριμένα το «Κεντρικό φύλλο τρίπτυχου Παναγίας Βρεφοκρατούσας», εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων. Οι εικόνες θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εξέταση.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου ατόμου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία απομίμηση περιστρόφου, για το οποίο υπήρχε επίσης αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024