Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο άλλος Ολυμπιακός, τα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και οι διακοπές

Ο άλλος Ολυμπιακός, τα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και οι διακοπές

Οι «εξετάσεις» του Πέδρο Μαρτίνς, οι ιδιαιτερότητες με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ και οι (επιτέλους) κανονικές διακοπές

Ιδανικό από όλες τις απόψεις ήταν για τον Ολυμπιακό το διπλό στην Τούμπα. Εκτός από το αυτονόητο, την εξασφάλιση και μαθηματικά του πρωταθλήματος μέσα στην έδρα του βασικού τους αντιπάλου, αλλά και το γεγονός ότι άλλαξε άρδην την ψυχολογία όλων (τα λέγαμε πως τα 180 λεπτά με ΠΑΣ και ΠΑΟΚ αλλάζουν τα πάντα), δίνει τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να προσφέρει απλόχερα ευκαιρίες σε παίκτες στην ομάδα που περιμένουν να παίξουν. Ο πορτογάλος τεχνικός συνάμα θα έχει την ευκαιρία να τους τσεκάρει σε ντέρμπι περνώντας τους από «εξετάσεις» πριν από το φινάλε της σεζόν και ενόψει της επόμενης.

Γιατί το 47ο πρωτάθλημα ήρθε θριαμβευτικά στην Τούμπα, όμως το πλάνο που έχει ήδη καταρτιστεί για την επόμενη σεζόν δεν αλλάζει. Και περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές, ώστε η ομάδα να μπορέσει ξέχωρα από την επίτευξη των στόχων να αποδώσει και καλό ποδόσφαιρο, κάτι που, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έκανε φέτος.

Το κατά πόσον βεβαίως σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να παίρνει διά περιπάτου το πρωτάθλημα με διαφορές από 16 βαθμούς στον δεύτερο έως 24 στον τέταρτο είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί πολύ σοβαρά τους αντιπάλους του.

Το βασικό από εδώ και πέρα για τον Ολυμπιακό είναι να μπορέσει να κερδίσει πράγματα μέχρι το φινάλε αντιμετωπίζοντας και τα τέσσερα ματς με τη δέουσα σοβαρότητα. Είναι δεδομένο πως για αρχή στο Βικελίδης, μετά τα σερί απαιτητικά ματς με ΠΑΟΚ, ΠΑΣ και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί με νέα πρόσωπα. Ο Μαρτίνς το έχει άλλωστε δηλώσει, κάτι που σημαίνει πως θα επιδιώξει να βάλει στο «κόλπο» παιδιά όπως οι Τζολάκης, Κανέ, Βρουσάι, Κίτσος, Φαντινγκά, αλλά και παίκτες που χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους, όπως ο Φορτούνης.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το γεγονός ότι η ομάδα θα έχει αλλαγές δεν σημαίνει πως θα αδιαφορήσει για το αποτέλεσμα, το αντίθετο μάλιστα. Ακολουθούν άλλωστε και δύο σημαντικά ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες μέρες (Τετάρτη – Σάββατο) που έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, με τον Μαρτίνς να κάνει από τώρα τα πλάνα του για το πώς θα μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και πού θα ρίξει το βάρος με τους βασικούς.

Το σημαντικό συν τοις άλλοις για τον Ολυμπιακό είναι πως επιτέλους υπάρχει ένα σεβαστό διάστημα για ξεκούραση για τους παίκτες που ουσιαστικά 2,5 χρόνια τώρα πάνε (σχεδόν) ασταμάτητα. Οι υποχρεώσεις της ομάδας ξεκινούν τέλη Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως η προετοιμασία θα ξεκινήσει τέλη Ιουνίου και πως οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία για έναν γεμάτο και παραπάνω μήνα για διακοπές και ξεκούραση φεύγοντας με το τέλος της φιέστας.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024