Θεοδωρικάκος: Παρέμβαση για την υπόθεση της φοιτήτριας στην Κάλυμνο που την απέτρεψαν να καταγγείλει βιασμό
O κ. Θεοδωρικάκος ζητά να διερευνηθούν αμέσως οι καταγγελίες της 19χρονης φοιτήτριας σε υπόθεση βιασμού για ενδεχόμενες παραλείψεις ή λάθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κάλυμνου
Παρέμβαση για την υπόθεση της φοιτήτριας στην Κάλυμνο που πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει τον βιασμό της, αλλά την έδιωξαν, έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.
Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, να διερευνηθούν αμέσως οι καταγγελίες της 19χρονης φοιτήτριας σε υπόθεση βιασμού για ενδεχόμενες παραλείψεις ή λάθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κάλυμνου.
— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) May 6, 2022
Την έδιωξαν όταν πήγε να καταθέσει μήνυση
Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, όταν πήγε στις αρχές, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος την απέτρεψαν από το να καταθέσει μήνυση με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φύγει από το νησί για να καταθέσει μήνυση στο τμήμα Περιστερίου.
Η περιπέτειά της, όμως δεν σταμάτησε εκεί… Η 19χρονη κατέληξε άγρια ξυλοκοπημένη από την αδερφή του φερόμενου ως δράστη, ενώ συνελήφθη και κρατείται για «συκοφαντική δυσφήμιση» μετά από μήνυση σε βάρος της.
Μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος της 19χρονης, Σταματία Μάρκου, σημείωσε πως η 19χρονη φοιτήτρια πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου να καταγγείλει τον βιασμό της και να υποβάλλει μήνυση. Εκεί οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικηγόρος, την προέτρεψαν να μην προχωρήσει σε μήνυση, λέγοντάς της πως θα βρει κι εκείνη τον μπελά της και της είπαν ότι θα καλέσουν τον φερόμενο ως δράστη, για συστάσεις.
Η κοπέλα αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Στη συνέχεια γύρισε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.
Ωστόσο, καθώς η φοιτήτρια έβγαινε χθες από το πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Στη συνέχεια η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442