Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Βύρωνα: Τοιχογραφία σύμβολο της Μικρασιατικής Καταστροφής

Δήμος Βύρωνα: Τοιχογραφία σύμβολο της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ο Δήμος Βύρωνα κρατάει άσβεστη την μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής με μια εντυπωσιακή τοιχογραφία που προκαλεί αίσθηση.

Ο Δήμος Βύρωνα εντάσσει την Μικρασιατική Καταστροφή στην οπτική καθημερινότητα των πολιτών προκειμένου η φλόγα της μνήμης να παραμείνει άσβεστη στην καρδιά όλων. Η εντυπωσιακή τοιχογραφία θα κοσμεί από εδώ και πέρα την πόλη.

 

Το 2022 είναι ένα έτος με μεγάλο συμβολικό και συναισθηματικό φορτίο, καθώς  συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και από τον βίαιο τερματισμό της τρισχιλιετούς Ελληνικής παρουσίας στον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας.

Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έχει αφήσει τραυματικό αποτύπωμα στη συλλογική συνείδηση, όχι μόνον των Μικρασιατών που ξεριζώθηκαν από τη γενέθλια γη τους, αλλά και όλων των Ελλήνων.

Ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της χώρας, τιμά την ιστορική επέτειο προγραμματίζοντας ποικίλες δράσεις μέσα στο 2022. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων Μνήμης, ο Δήμος, υλοποιεί μια σειρά θεματικών τοιχογραφιών.

Η αρχή έγινε με την αποτύπωση της επίσημης αφίσας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, σε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία, στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Παναγή Τσαλδάρη, στην καρδιά του προσφυγικού συνοικισμού.

Το έργο υλοποίησαν σε συνεργασία οι γνωστοί καλλιτέχνες της street art, Αχιλλέας (Mister.Achilles) και Πλάτων.

Στη σύνθεση του έργου περιλαμβάνεται και το επίσημο λογότυπο που δημιούργησε ο Δήμος Βύρωνα με το άσβεστο κερί στη μνήμη των προσφύγων προγόνων μας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024