Σκάνδαλο Pegasus: Σαρώνουν τα κινητά των ευρωβουλευτών για παρακολουθήσεις
Οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου θορυβήθηκαν από το «σκάνδαλο Pegasus» και προχωρούν στον έλεγχο των κινητών των ευρωβουλευτών.
Τον κίνδυνο να έχουν γίνει «στόχοι κατασκοπείας» τα κινητά των ευρωβουλευτών εξετάζουν ενδελεχώς οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την αποκάλυψη ότι «εξωτερικό» λογισμικό παρακολούθησης εντοπίστηκε στα κινητά τηλέφωνα του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες.
Όπως αποκάλυψε στο Κόκκινο 105,5 Δημήτρης Παπαδημούλης, οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου θορυβήθηκαν από το «σκάνδαλο Pegasus» και προχωρούν στον έλεγχο των κινητών των ευρωβουλευτών.
Παπαδημούλης: Σε μισή ώρα θα ελέγξουν και το δικό μου κινητό
Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως «τώρα οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου ελέγχουν τα κινητά ευρωβουλευτών -ανάμεσα σε άλλους και του ιδίου- για το αν έχει μολυνθεί το κινητό τους από το Pegasus.
O Δημήτρης Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά πως «ότι σε μισή ώρα θα ελεγχθεί το δικό του κινητό».
Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων έχει ζητήσει να απαγορευτεί η χρήση του Pegasus μετά τις καταγγελίες ότι κυβερνήσεις-πελάτες της εταιρείας έκαναν κατάχρηση του λογισμικού για να κατασκοπεύουν ακτιβιστές, δημοσιογράφους και πολιτικούς.
Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν μπει στο στόχαστρο.
- Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας απέκρουσε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Νότιο Σουδάν: Νέα κλιμάκωση της βίας, έκκληση για πολιτική λύση και προστασία αμάχων στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Πόση ενέργεια μας έχει απομείνει;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα νότια, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα
- Οικονομική ασφυξία: Το μετέωρο βήμα του συνταξιούχου με απώλειες 3,5 δισ. ευρώ φέτος
- Μετασχηματισμός ΕΛΤΑ: Σε ιδιώτες 150 «ιδιολειτουργούμενα» καταστήματα
- Κληρονομιά: Πώς μοιράζεται όταν δεν υπάρχει διαθήκη
- Τα αρχεία Έπσταϊν και η «λάσπη» πίσω από την καλογυαλισμένη βιτρίνα της τέχνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


























![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442