Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική χαρά: Τι λέει ο γιατρός που παρείχε τις πρώτες βοήθειες

Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική χαρά: Τι λέει ο γιατρός που παρείχε τις πρώτες βοήθειες

Το «ευχαριστώ» των γονιών της 8χρονης στον γιατρό που της παρείχε τις πρώτες βοήθειες

Τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά τον ακρωτηριασμό της 8χρονης όταν έκανε τσουλήθρα σε παιδική χαρά, της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Κυριακής  περιέγραψε ο γιατρός που έτυχε να είναι στο σημείο και χωρίς να χάσει χρόνο έτρεξε για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί.

Η παρέμβασή του αποδείχτηκε σωτήρια για την επανασυγκόληση του δαχτύλου του άτυχου κοριτσιού καθώς αμέσως έσπευσε να τοποθετήσει το αποκομμένο μέλος σε πάγο.

Θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί στη θέση της 8χρονης

Όπως λέει ο χειρουργός ΩΡΛ του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424, Σαράντης Μπλιόσκας, βρισκόταν στην Νέα Παραλία όταν άκουσε φωνές στην παιδική χαρά και ζητούσαν βοήθεια για την 8χρονη που έκοψε το δάκτυλο της στην τσουλήθρα. Χωρίς να το σκεφτεί καθόλου έτρεξε να βοηθήσει.

«Έτυχε να βρίσκομαι στην παιδική χαρά με τον γιο μου, ο οποίος δέκα λεπτά πιο πριν είχε χρησιμοποιήσει την ίδια τσουλήθρα και θα ήταν πιθανόν να ήταν το δικό μου παιδί στη θέση του άτυχου κοριτσιού. Έτυχε τα πρώτα δύο – τρία λεπτά της κάκωσης να βρίσκομαι σε ένα διπλανό αναψυκτήριο και με ειδοποίησαν ότι κάτι είχε συμβεί. Έσπευσα να δω τι έγινε και αντίκρισα ένα κοριτσάκι που το μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού είχε αποκοπεί πλήρως», περιγράφει  ο κ. Μπλιόσκας.

 Κρίσιμο να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για επανασυγκόληση

Ο ίδιος ως στρατιωτικός γιατρός διαθέτει εμπειρία και εξοικείωση με τα τραύματα και αμέσως έσπευσε να τοποθετήσει το αποκομμένο μέλος σε πάγο, καθώς γνώριζε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να μεταφερθεί και έδεσε το τραύμα για να μην αιμορραγεί η 8χρονη μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο.

«Το κρίσιμο είναι εκείνα τα πρώτα λεπτά να εξασφαλίσεις τις κατάλληλες συνθήκες για επανασυγκόλληση γιατί εάν τότε το δάχτυλο δεν μπει και δεν μεταφερθεί με τον τρόπο που πρέπει και δεν δεθεί το τραύμα, η πιθανότητα να επανασυγκολληθει μετά είναι πολύ πιο μικρή», αναφέρει ο γιατρός.

Ερωτηθείς σχετικά με τις σκηνές που επικράτησαν στην παιδική χαρά μετά το ατύχημα της 8χρονης, ο κ. Μπλιόσκας εξηγεί ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν για να βοηθήσουν. «Το κακό όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι δεν υπάρχει η ψυχραιμία και η γνώση. Θεωρώ ότι ο δικός μου ρόλος δεν ήταν ότι είχα περισσότερη διάθεση από τους υπόλοιπους να βοηθήσω, αλλά εκείνη τη στιγμή κάνεις δεν έχει την ψυχραιμία να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει και τι σειρά των ενεργειών. Για αυτό θεωρώ ότι ήμουν τυχερός που βρέθηκα εκεί, ώστε να μη χάσουμε το «παράθυρο» της επανασυγκόλλησης», επισημαίνει.

Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ

«Η μητέρα και το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ και το κοριτσάκι επαναλάμβανε συνέχεια ότι ζει έναν εφιάλτη και πως δεν πιστεύει ότι είναι αλήθεια αλλά όνειρο. Προσπάθησα να τους ηρεμήσω και το παιδάκι το αντιμετώπισε πολύ σωστά, παρά τον πόνο που είχε», υπογράμμισε ο κ. Μπλιόσκας στο protothema.gr. Οι γονείς επικοινώνησαν με τον γιατρό προκειμένου να του πουν ευχαριστώ για τη βοήθεια του ενώ ο ίδιος παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του παιδιού.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα επόμενα δύο 24ωρα παραμένουν δύσκολα ωστόσο είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί η 8χρονη να σώσει το δάχτυλό της.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024