Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
The Battle of the Bridge: Το ντέρμπι Τσέλσι – Τότεναμ που έδωσε το πρωτάθλημα στη Λέστερ (pics, vids)

The Battle of the Bridge: Το ντέρμπι Τσέλσι – Τότεναμ που έδωσε το πρωτάθλημα στη Λέστερ (pics, vids)

Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια, η Λέστερ ολοκλήρωνε ένα από τα ωραιότερα… παραμύθια στην ιστορία του ποδοσφαίρου, «εξαιτίας» ενός ιστορικού «πολέμου» ανάμεσα σε Τσέλσι και Τότεναμ.

Έξι χρόνια ακριβώς συμπληρώνονται σήμερα από το «θαύμα» της Λέστερ. Εκείνης της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Οι «αλεπούδες» είχαν ολοκληρώσει σαν σήμερα, το 2016 το «παραμύθι» τους, κατακτώντας την Premier League.

Όλα ωστόσο μπορεί και να μην είχαν συμβεί (δύσκολα) εάν η Τσέλσι δεν σταματούσε την Τότεναμ στο Stamford Bridge, σε έναν ιστορικό «πόλεμο» τον οποίο μέχρι και σήμερα θυμούνται στο Νησί ως το πιο σκληρό παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας της Premier League.

The Battle of the Bridge. Πρόκειται για την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, που είχε διεξαχθεί τον Μαϊο (2/5) του 2016. Όταν η… αδιάφορη Τσέλσι, φιλοξενούσε στο Stamford Bridge την Τότεναμ που πάλευε για την κούπα και το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ποτσετίνο, ήθελε μόνο τη νίκη, ώστε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για το πρωτάθλημα, καθώς με κάθε άλλο αποτέλεσμα η κούπα θα πήγαινε στη Λέστερ του Ρανιέρι!

Η Τότεναμ ήταν και η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο γήπεδο των «μπλε», με γκολ του Χάρι Κέιν στο 35ο λεπτό. Πριν καν λήξει το πρώτο μέρος, τα «σπιρούνια» βρήκαν και δεύτερο τέρμα με τον Σον, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για το μεγάλο διπλό.

Ωστόσο, ένα φάουλ του Ρόους στον Γουίλιαν, ήταν ο λόγος για να ανάψουν τα… αίματα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της… αναμπουμπούλας, ο Γουίλιαν γύρισε προς το μέρος των φιλάθλων της Τότεναμ και τους έδειξε το σήμα της κατόχου της Premier League που είχε η Τσέλσι στη φανέλα της!

Μόνο αυτό αρκούσε στις δύο ομάδες για να δώσουν άλλη… έκταση στο ντέρμπι, καθώς το ματς πήρε άλλη μορφή και για τους γηπεδούχους από εκείνο το σημείο και μετά. Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μειώσει με τον Κέιχιλ στο 58ο λεπτό, βάζοντας έτσι «φωτιά».

Από εκεί και πέρα; Ξύλο! Η ομάδα του «Ποτς» άρχισε να βαράει… ανελέητα και κατάφερε να φτάσει στην ιστορική επίδοση των 9 κίτρινων καρτών που αποτελεί μέχρι και σήμερα ρεκόρ! 9 κίτρινες κάρτες μόνη της!

Για να καταλάβει κανείς το… ξύλο που έπεσε, αρκεί μόνο να γνωρίζει πως η Τότεναμ κατάφερε να πάρει σε αυτό το παιχνίδι το 13% όλων των κίτρινων καρτών που πήρε σε όλη τη σεζόν!

Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ, πως η Τότεναμ ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο παιχνίδι με 11 ποδοσφαιριστές. Διότι, ήταν αμέτρητες οι φορές που οι παίκτες της Τότεναμ θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί κόκκινη κάρτα από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος ωστόσο άφησε τα «σπιρούνια» να τελειώσουν το ματς με 11.

Μάλιστα, ο Μούσα Ντεμπελέ «έφαγε» ποινή έξι αγωνιστικών μετά το παιχνίδι, καθώς πήγε να βγάλει το… μάτι του Ντιέγκο Κόστα.

Παράλληλα, ένα ιστορικό fact κατάφερε να γράψει και ο Έντεν Αζάρ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Βέλγος άσος ήταν αυτός που έδωσε το πρωτάθλημα στη Λέστερ, καθώς με το δικό του γκολ στο 83′ οι «αλεπούδες» ολοκλήρωσαν το θαύμα τους και κατέκτησαν μαθηματικά την κούπα.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αζάρ στο Stamford Bridge έπειτα από σχεδόν ακριβώς έναν χρόνο. Ποιο ήταν το τελευταίο του γκολ πριν από αυτό με την Τότεναμ στην έδρα των «μπλε»; Εκείνο με την Κρίσταλ Πάλας τον Μάιο του 2015, με το οποίο η Τσέλσι κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα!

Μία ημέρα διαφοράς, ίδιο γήπεδο, ίδιος σκόρερ, ωστόσο… διαφορετική πρωταθλήτρια!

Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που έχουν δηλώσει πως το «The Battle of the Bridge» είναι το μεγαλύτερο και πιο…σκληρό παιχνίδι στην ιστορία της Premier League…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024