Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόρνταν Πουλ: Το νέο «όπλο» των Γουόριορς που θέλει να… χωρίσει τους Splash Brothers (pics, vids)

Τζόρνταν Πουλ: Το νέο «όπλο» των Γουόριορς που θέλει να… χωρίσει τους Splash Brothers (pics, vids)

Ο Τζόρνταν Πουλ βγήκε μπροστά στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Γκρίζλις, έκανε «παπάδες» και οδήγησε τους Γουόριορς στο μπρέικ, δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως ήρθε για να μείνει!

Μπρέικ με το… καλημέρα για τους Γουόριορς. Οι «πολεμιστές» έδειξαν από νωρίς τα δόντια τους και κατάφεραν να κάνουν το πρώτο διπλό στο Μέμφις, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Στιβ Κερ ήταν ο Τζόρνταν Πουλ. Η πιο λογική απάντηση θα ήταν ο Στεφ Κάρι, ο Κλέι Τόμπσον ή ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Όχι ωστόσο χθες στο Μέμφις. Σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι, αυτός που έκανε τη διαφορά για τους Γουόριορς ήταν ο Τζόρνταν Πουλ.

Ο 22χρονος γκαρντ έκανε ένα από τα κορυφαία ματς της καριέρας του, επισκίασε τους Splash Brothers και έκρινε ένα μεγάλο παιχνίδι, δίνοντας το προβάδισμα στους Γουόριορς στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας.

Ο Πουλ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 31 πόντους (Playoff career-high), 8 ριμπάουντ (Playoff career-high), 9 ασίστ, 2 τάπες (Playoff career-high) και 5 εύστοχα τρίποντα, αγγίζοντας παράλληλα και το triple double.

Μία εμφάνιση βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα του Στιβ Κερ που βλέπει να δημιουργεί έναν ακόμα σταρ. Δεν ήταν μόνο το χθεσινό παιχνίδι. Από το ξεκίνημα της σεζόν, στην regular season, μέχρι και το πρώτο ματς με τους Γκρίζλις, ο Πουλ βγάζει μια τρομερή ωριμότητα στο παιχνίδι του.

«Εάν δεν κατακτήσει εκείνος το βραβείο του MIP, τότε ας αλλάξουμε το όνομα του τίτλου», είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Την περασμένη σεζόν ο Πουλ είχε 12 πόντους ανά ματς, 1.8 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ. Φέτος ο γκαρντ των Γουόριορς ολοκλήρωσε τη regular season με 18.5 πόντους μέσο όρο, 3.4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τη βελτίωση να είναι παραπάνω από εμφανέστατη.

Ο τίτλος του MIP πήγε τελικά στον Τζα Μοράντ, ωστόσο για τον Πουλ και τους Γουόριορς αυτό έχει μικρή σημασία τη δεδομένη στιγμή…

«Είναι… hooper. Ή το έχεις, ή δεν το έχεις. Αυτός το έχει», δήλωσε ο Στεφ Κάρι για τον νεαρό συμπαίκτη του ο οποίος έχει μπει στο «τρυπάκι» του τρόπου παιχνιδιού των Γουόριορς.

Τα νούμερα του Πουλ στα Playoffs μοιάζουν με νούμερα βετεράνου παίκτη. Στα έξι πρώτα του παιχνίδια στην post season, ο 22χρονος γκαρντ μετράει 22.7 πόντους ανά ματς, 3.3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, με 48.8% στα τρίποντα.

Παράλληλα, με τις εμφανίσεις αυτές, ο Πουλ έχει «ρίξει» τον Κλέι Τόμπσον από το tier list του Στιβ Κερ, καθώς ο 22χρονος παίρνει συνεχώς όλο και περισσότερες επιθέσεις, έχοντας αυτή τη στιγμή πιο καταλυτικό ρόλο από τον έμπειρο γκαρντ.

Το παρακάτω βίντεο είναι και ένα τρανό παράδειγμα…

Αυτή τη στιγμή, ο Πουλ δείχνει να είναι ο δεύτερος μεγάλος κίνδυνος που έχουν στη φαρέτρα τους οι Γουόριορς, μετά τον Στεφ Κάρι. Εάν συνεχίσει έτσι, οι «πολεμιστές» θα αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητες τους για την επιστροφή τους στην κορυφή του ΝΒΑ…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024