
Βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου: Κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη μαζί με τη σύζυγο του
Το βασιλικό ζεύγος βρίσκεται σε επίσημη περιοδεία στη χώρα μας και θα συναντηθεί και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό.
Για πρώτη φορά έπειτα από 21 χρόνια ξανάρθε στη χώρα μας το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου. Ο Βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη. Το ζεύγος κατέθεσε πριν λίγη ώρα και υπο βροχή, στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και σε λίγο θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η υποδοχή θα είναι επίσημη δηλαδή θα ανακρουστούν οι εθνικοί ύμνοι και θα παρουσιαστούν οι αντιπροσωπείες, όμως λόγω της βροχής αυτό δεν θα γίνει στην Ηρώδου του Αττικού, αλλά εντός του Προεδρικού Μεγάρου.
Θα παρασημοφορηθούν
Στη συνέχεια στην αίθουσα των Διαπιστευτηρίων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παρασημοφορήσει τον Φίλιππο και την Ματθίλδη με τον Μεγαλοσταυρό του Τάγματος του Σωτήρος και ο βασιλιάς του Βελγίου θα απονείμει στην Πρόεδτο της Δημοκρατίας τον Μεγαλοσταυρό του Τάγματος του Λεοπόλδου.
Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου, ο Φίλιππός και η σύζυγος του, θα ανέβουν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Προεδρικού όπου και θα έχουν κατ ίδίαν συνάντηση.
Η Βελγική αντιπροσωπεία συνοδεύεται από πολυάριθμα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης της χώρας, αυλάρχες και εκπρόσωπους του Παλατιού καθώς και από πλήθος δημοσιογράφων.
Με τον Πρωθυπουργό
Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Βελγικού Βασιλικού ζεύγους με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στις 8 το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Τσιτσιπάς: Η απονομή του τροπαίου στο Γκστάαντ και η ατάκα για την… αγελάδα (vid)
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας


