Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Formula 1: Πράσινο φως για την είσοδο της Porsche και της Audi στις πίστες

Formula 1: Πράσινο φως για την είσοδο της Porsche και της Audi στις πίστες

Το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής Volkswagen διχάστηκε, αλλά τελικά έδωσε την έγκριση του θεωρώντας πως τα έσοδα αξίζουν το κόστος της επένδυσης

Στην Formula 1 θα συμμετέχουν η Audi και η Porsche, τα premium μοντέλα της Volkswagen, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, καθώς ο μητρικός γερμανικός όμιλος εκτιμά πως τα έσοδα και η διαφημιστική προβολή είναι μεγαλύτερα από το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου, Χέρμπερτ Ντις παραδέχτηκε πως η πρόταση δίχασε το διοικητικό συμβούλιο.

Όμως τελικά δόθηκε το πράσινο φως, καθώς εκτιμήθηκε πως η επένδυση αυτή θα αποδώσει καρπούς.

Προβάδισμα στην Porsche

Δημοσιεύματα ανέφεραν εδώ και αρκετούς μήνες πως οι δύο γνωστές μάρκες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για συνεργασίες που θα τους διασφάλιζαν την είσοδο στα ράλι της Formula 1, στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνιστική τους Mercedes εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ντις, μεταξύ των δύο brands προβάδισμα στην προετοιμασία για τις… πίστες της F1 φαίνεται πως έχει η Porsche που φαίνεται πως έχει προχωρήσει σε πιο πολλά βήματα σε σχέση με την Audi.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Audi είναι έτοιμη να προσφέρει περίπου 500 εκατ. ευρώ στην βρετανική McLaren, προκειμένου να συνεργαστούν στην F1. Αντιστοίχως η Porsche επιδιώκει να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την ομάδα της Red Bull.

Η απόφαση της VW πιθανότατα συνδέεται με την πιθανολογούμενη δημόσια εγγραφή της Porsche AG, ίσως και κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οποία θα προσφέρει νέα έσοδα και δυναμική στο δημοφιλές brand πολυτελών αυτοκινήτων.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024