Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ: Η Δύση εμποδίζει την επίτευξη πολιτικής λύσης στην Ουκρανία

Λαβρόφ: Η Δύση εμποδίζει την επίτευξη πολιτικής λύσης στην Ουκρανία

Τη Δύση κατηγόρησε για τη μη επίτευξη πολιτικής λύσης στην Ουκρανία ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω από Reuters), και τόνισε ότι εάν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται για λύση, θα πρέπει να σταματήσουν να προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα και πολεμοφόδια.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε τη Δύση – και το ΝΑΤΟ ειδικότερα – ότι στέκεται εμπόδιο στην επίτευξη πολιτικής λύσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Να αλλάξουν στάση

Αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται πραγματικά να επιλυθεί η ουκρανική κρίση, τότε θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν στάση και να σταματήσουν να προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα και πολεμοφόδια, υποστήριξε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές της Ουκρανίας όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες και έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο στη Ρωσία.

Ανάμεσα τους είναι περίπου 120.000 ξένοι υπήκοοι που απομακρύνθηκαν από τις αυτοανακηρυχθείσες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, σημείωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024