ΜΜΜ: Από κιθάρες και μασέλες μέχρι πεθερές και παιδιά – Όσα ξεχνούν οι Αθηναίοι στο μετρό
Τα γραφεία απολεσθέντων στα ΜΜΜ είναι γεμάτα από περίεργα αντικείμενα
Το γραφείο απολεσθέντων στο Μετρό είναι γεμάτο με κλειδιά, γυαλιά, κασκόλ, ομπρέλες. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα πιο περίεργα αντικείμενα που κάποιοι ξέχασαν σε κάποιο βαγόνι του μετρό. Ενώ εκτός από αντικείμενα, υπάρχουν και περιπτώσεις που επιβάτες ξέχασαν… ανθρώπους.
Συνολικά κάθε χρόνο 4.000-5.000 αντικείμενα ξεχνούν οι επιβάτες στο μετρό στην Ελλάδα, είτε μέσα στο τρένο είτε στις αποβάθρες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα αντικείμενα που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα με αυτά που ξεχνούν οι Αθηναίοι είναι τα κλειδιά τους και τα γυαλιά τους.
Μέχρι και αγάλματα στα απολεσθέντα
Το χειμώνα αυτά που ξεχνούν περισσότερο είναι γάντια, φουλάρια και ομπρέλες, ενώ την περίοδο του Πάσχα κομποσκοίνια, εικονίτσες και… Αγία Γραφή.
Το καλοκαίρι, δε, οι Αθηναίοι ξεχνούν μάσκες θαλάσσης και σκηνές κάμπινγκ. Άλλα αντικείμενα που έχουν καταλήξει στην αποθήκη απολεσθέντων στο μετρό είναι κιθάρες και ποδήλατα, ενώ έχουν βρεθεί μέχρι και περούκες, καπάκι τουαλέτας και αγάλματα.
Τα πιο περίεργα περιστατικά
Αξιοσημείωτο ήταν ένα περιστατικό με άνδρα που συνόδευε την πεθερά του με άνοια στον γιατρό και την… ξέχασε μέσα στο τραμ! Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο στο γραφείο απολεσθέντων για να τη «δηλώσει».
Κάποιοι άλλοι ξέχασαν το ίδιο τους το παιδί που ήταν μέσα σε καρότσι στο ασανσέρ του σταθμού Συντάγματος. Η μητέρα πήρε τηλέφωνο από την Ομόνοια, όπου και συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το παιδί!
Ένα άλλο περιστατικό ήταν μια μασέλα στην πλάτη ενός καθίσματος στον σταθμό. Ο ηλικιωμένος που την αναζήτησε είπε ότι είχε κόψει το τσιγάρο και αντί για κομπολόι έπαιζε με τη μασέλα και όταν ήρθε το τρένο την ξέχασε εκεί στη βιασύνη του.
Μια άλλη κυρία έχασε το γυάλινο μάτι της.
Όπως είπε ο υπεύθυνος του γραφείου απολεσθέντων, το 80% των αντικειμένων επιστρέφεται στους κατόχους. Το 30-40 αναζητείται από τους κατόχους. Τα υπόλοιπα παραμένουν στις αποθήκες για έναν χρόνο και στη συνέχεια είτε εκποιούνται είτε δίνονται ως δωρεά σε κάποιο ίδρυμα που μπορεί να τα απορροφήσει.
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» με Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442