
Καιρός: Πρωτομαγιά με λασποβροχές, αφρικάνικη σκόνη και συννεφιά
Ο καιρός δεν θα είναι ιδιαίτερα καλός αύριο Πρωτομαγιά, σύμφωνα με το Meteo.
Μας τα… χαλάει ο καιρός την Πρωτομαγιά. Αναλυτικότερα, άστατος θα είναι ο καιρός κατά το τριήμερο Σάββατο 30/04 – Δευτέρα 02/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι:
- Οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
- Οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο
- Η μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας
- Οι σχετικά αυξημένες κατά τόπους συγκεντρώσεις σκόνης
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός και ο άνεμος που αναμένεται από το Σάββατο 30/04 έως τη Δευτέρα 02/05.
Την Κυριακή 01/05 τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πιο ασθενή και θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής χώρας, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση.
Τη Δευτέρα 02/05 βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Όσο την Κυριακή 01/05 όσο και τη Δευτέρα 02/05 οι συγκεντρώσεις σκόνης στη χώρα, με εξαίρεση τα βόρεια, θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές.
Δείτε live την πορεία του καιρού
- Νέο, φθηνό κινεζικό μοντέλο ΑΙ τα βάζει με την Anthropic και την OpenAI
- ΚΕΔΕ: Η ανανέωση των γενεών στη γεωργία αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της ελληνικής υπαίθρου
- Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Τα ποσά και ποιοι θα λάβουν τα vouchers
- Ακίνητα: Τα διαμερίσματα που κυριαρχούν στις αγοραπωλησίες – Οι top περιοχές
- Οχάιο: Σπίτι κολαστήριο για 16 παιδιά – Ζούσαν κλεισμένα σε ένα δωμάτιο για 4 χρόνια [εικόνες σοκ]
- Ο Δήμος Μαραθώνος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης



