Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μονακό – Ολυμπιακός 78-77: Και τώρα… τελικός στο ΣΕΦ

Μονακό – Ολυμπιακός 78-77: Και τώρα… τελικός στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ σε έναν τελικό για την πρόκριση στο Final Four.

Ο Κώστας Σλούκας έχασε το τελευταίο σουτ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 78-77 από τη Μονακό στο Game 4 και τα πάντα θα κριθούν στο ΣΕΦ στον «τελικό» για την πρόκριση.

Νωθρό ξεκίνημα, τρομερός «Παπ»

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την κλασική του πεντάδα (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Φαλ), όμως ήταν λίγο νωθρός στα πρώτα 3 λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν καλάθι είχαν βιαστικές επιθέσεις και μετά το τρίλεπτο ήταν πίσω με 4-0 από 4 πόντους του Τζέιμς.

Ωστόσο, από εκεί και μετά ανέλαβε ο Παπανικολάου, ο οποίος τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση ήταν εκπληκτικός. Ουσιαστικά συνέβαλλε σε 2 κλεψίματα, ενώ σκόραρε το πρώτο σουτ για το 4-3. Ο Μοτιεγιούνας έκανε το 6-3, όμως ο Ντόρσεϊ με το πρώτο του εύστοχο σουτ έφερε και πάλι τη διαφορά στον πόντο (6-5).

Ο «Παπ» συνέχισε το.. βιολί του και με κλέψιμο και κάρφωμα έκανε το 6-7, ενώ έβαλε και τρίποντο για το 6-10. Ο Ολυμπιακός με την καλή του άμυνα βρήκε ρυθμό, ο Γουόκαπ έκανε νέο κλέψιμο και με κάρφωμα ο Ντόρσεϊ έκανε το 6-12.

Από εκεί και πέρα η Μονακό με ένα 5-0 σερί επέστρεψε χάρη σε τρίποντο του Τζέιμς και καλάθι του Μπέικον, όμως ο Βεζένκοφ απάντησε με τρίποντο για το 11-15. Οι ερυθρόλευκοι έφεραν τη διαφορά και στο +6 (13-19) με τον Βεζένκοφ, όμως έχασαν 3 βολές, αλλά και έχασαν τη συγκέντρωση τους λίγο στην άμυνα με αποτέλεσμα η Μονακό να κλείσει την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 19-19.

Με όπλο την άμυνα και τον Σλούκα

Στη δεύτερη περίοδο οι δυο ομάδες πήγαιναν στο μεγαλύτερο διάστημα μαζί, με τις εναλλαγές στο σκορ να είναι πολλές και το ματς πραγματικό ντέρμπι. Ο Τζέιμς έκανε το 21-19, ο Βεζένκοφ με τρίποντο απάντησε, όμως ο Χολ με χουκ έβαλε και πάλι μπροστά τη Μονακό. Ο Πάρις Λι έδωσε προβάδισμα 4 πόντων με τετράποντο για το 27-23, όμως και πάλι η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση με λέι απ του Σλούκα και τρίποντο του Γουόκαπ για το 27-28.

Ο Μπέικον συνέχισε να βρίσκει το διχτάκι από τα 5 μέτρα, όμως και πάλι με 5-0 σερί ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 4 πόντους (29-33). Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στο χαμηλό ποστ με τους Φαλ και Πρίντεζη και το κατάφεραν, την ώρα μάλιστα που η Μονακό είχε συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά. Ο Γάλλος κάρφωσε για το 32-35 μετά από απίθανη πάσα του Σλούκα, ενώ ο Έλληνας γκαρντ με τρίποντο και ο Πρίντεζης με μια κίνηση που είναι σήμα κατατεθέν του εδώ και χρόνια έφερε τον Ολυμπιακό στο +8 (32-40).

Η Μονακό όμως με 4 σερί βολές από Χολ και Τζέιμς έφερε τη διαφορά στους 4 (36-40). Ο Ολυμπιακός βρήκε νέο καλάθι από τον Σλούκα για το 36-42 και ο Χολ με φόλλοου κάρφωμα διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνο (38-42) με τον Ολυμπιακό να μπορούσε να πάει με καλύτερη διαφορά στα αποδυτήρια.

Κυρίαρχος Φαλ, απανωτά λάθη και προβάδισμα Μονακό

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ήταν καταιγιστικός. Ο Φαλ βγήκε μπροστά και με δυο καλάθια και φάουλ, αλλά και μια μαγική ασίστ στον Βεζένκοφ έφερε τη διαφορά στο +11 (38-49).

Όμως ακόμη και τώρα η αντίδραση της Μονακό ήταν άμεση και με καλάθια τον Τζέιμς και Μπέικον επέστρεψε φέρνοντας το ματς στον πόντο (52-53). Ο Ολυμπιακός συνέχισε να χάνει βολές, ενώ και ο Ντόρσεϊ τρίποντα, αφού το πρώτο του το έβαλε στο 25′ για το 51-57, όμως και πάλι ο Μπέικον μείωσε για το 53-57.

Από εκεί και μετά όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει απανωτά λάθη, τόσο με τον Ντόρσεϊ, αλλά και με τους Βεζένκοφ και Σλούκα, με τη Μονακό να βρει ρυθμό, αλλά και ανοιχτό γήπεδο και να κάνει σερί 12-4, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Μπέικον και ο Τόμας κουβάλησαν τους Μονεγάσκους στα τελευταία τρία λεπτά, ο Ντόρσεϊ τα έχανε όλα, με εξαίρεση ένα καταλάθος φόλλοου για το 62-61, όμως οι διαιτητές αντί να δώσουν και συμπληρωματική βολή στον ομογενή γκαρντ, έδωσαν δυο βολές στον Χολ. Το τελικό 65-61 έδειξε ότι ο Ολυμπιακός στο τελευταίο πεντάλεπτο έχασε την ηρεμία και τη συγκέντρωση του, με αποτέλεσμα να χάσει και το προβάδισμα.

Μεγάλη επιστροφή του Ολυμπιακού και επικό φινάλε

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και την τελευταία περίοδο όπως τελείωσε την τρίτη, με αποτέλεσμα στα πρώτα δυο λεπτά να μην έχει σωστές αποστάσεις στην επίθεση και να μην μπορεί να σκοράρει, ενώ στην άμυνα ο Τόμας με 5 σερί πόντους έκανε το σκορ 70-61.

Με τους ερυθρόλευκους να είναι σε μια δύσκολη θέση σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο, ο Γουόκαπ βρήκε ένα μεγάλο τρίποντο, αλλά και μια μεγάλη άμυνα του Φαλ, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 3 (70-67) με ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός έβγαλε ακόμη μια μεγάλη άμυνα αυτή τη φορά με τον Σλούκα και στην επίθεση ο «Παπ» με μια διείσδυση και ένα εκκωφαντικό κάρφωμα έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής μέσα σε ένα δίλεπτο όπου είχε το δικό του 8-0 (70-69).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βγάζει μεγάλες άμυνες και πέρασε και μπροστά με τον Βεζένκοφ, όμως ο Μπέικον απάντησε άμεσα σε ένα ματς-ντέρμπι μέχρι το τέλος.

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024