
Νέο κρούσμα υποκλοπών στα γραφεία του στον Περισσό, καταγγέλλει το ΚΚΕ
Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα όλες οι σοβαρές καταγγελίες του ΚΚΕ έχουν μείνει ουσιαστικά αναπάντητες, επισημαίνει το ΚΚΕ
Νέο κρούσμα «συνακροάσεων» – υποκλοπών (το τέταρτο κατά σειρά τα τελευταία χρόνια) στο τηλεφωνικό κέντρο των κεντρικών του γραφείων στον Περισσό καταγγέλλει το ΚΚΕ με επίσημη ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ τα προηγούμενα τρία κρούσματα υποκλοπών των ετών 2016-2017, 2019 και 2020, όχι μόνο δεν έχουν διαλευκανθεί αλλά έχουν «θαφτεί» από τις αρμόδιες αρχές και τονίζει ότι τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι οι υποκλοπές κατέληξαν να γίνουν «ενδημικό» φαινόμενο
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο, τέταρτο κατά σειρά κρούσμα “συνακροάσεων”-υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής, μετά από τα αντίστοιχα των ετών 2016-2017, 2019 και 2020, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν διαλευκανθεί, αλλά έχουν κυριολεκτικά “θαφτεί” από όλες τις αρμόδιες αρχές.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, που επί ημερών του ξεκίνησε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο και κατέληξε “ενδημικό”, έχουν τεράστιες ευθύνες, που πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα όλες οι σοβαρές καταγγελίες του ΚΚΕ έχουν μείνει ουσιαστικά αναπάντητες. Έχει αποκαλυφθεί και ο ρόλος των διάφορων, “ανεξάρτητων” αρχών που δήθεν διασφαλίζουν το απόρρητο των επικοινωνιών.
Στις σημερινές συνθήκες, που οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις και υποκλοπές έχουν πάρει τη μορφή “χιονοστιβάδας”, που το θεσμικό πλαίσιο για τη δήθεν “διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών” είναι κυριολεκτικά διάτρητο, γίνεται καθαρό ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στις κρατικές αρχές. Μόνο ο ίδιος με την οργανωμένη πάλη του μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του».
- Μουντιάλ: Το «μοντέλο» της Goldman Sachs» δίνει ως φαβορί την Ισπανία
- Διχασμένη η ΕΕ για την τοποθέτηση διαπραγματευτή με την Ρωσία – Η απάντηση Πούτιν
- Γιατί ο Ερντογάν «αγάπησε» έναν παλιό του αντίπαλο – Άλλους τους φυλακίζει, κάποιους τους επιλέγει
- Η Ελλάδα καταδίκασε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
- Η Πολωνία εξοργισμένη ζητά να αφαιρεθεί παράσημο που έχει αποδώσει στον Ζελένσκι
- Οι ΗΠΑ χτύπησαν ταχύπλοο φερόμενων διακινητών ναρκωτικών

