Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στη χώρα μας, αλλά και για την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό, εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε την Πέμπτη.
Όπως έγινε γνωστό είναι με βάση και τα επιδημιολογικά δεδομένα, από την 1η Μαΐου παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στη χώρα μας αλλά και για την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.
Καμία, ωστόσο, απόφαση δεν ελήφθη σχετικά με τις μάσκες, οι οποίες παραμένουν ως έχουν.
Η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον για ολόκληρο τον Μάιο ενώ η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα κρίνει τις αποφάσεις από Ιούνιο και μετά, είχε δηλώσει το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων