Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος πρυτάνεων από 2 έως 5 Μαΐου

Σύνοδος πρυτάνεων από 2 έως 5 Μαΐου

Καμία νεότερη ανακοίνωση δεν αναμένεται για τον νόμο Πλαίσιο για τα ΑΕΙ

Στην επόμενη Σύνοδο τους συναντιούνται την ερχόμενη εβδομάδα οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, χωρίς νέα δεδομένα για τα ζητήματα που αφορούν τον νέο Νόμο Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, αλλά την ίδια στιγμή με πολλά θέματα που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας ανοικτά.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα παραβρεθεί κανονικά στην Σύνοδο πρυτάνεων που θα γίνει από τις 2 έως τις 5 Μαΐου, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια νεότερη πληροφορία σχετικά με τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες.

Σ αυτή τη φάση δε, με το κοινωνικό «μέτωπο» της ακρίβειας και τις γεωπολιτικές ανατροπές στο χώρο της ΕΕ από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η συζήτηση για τον νέο νόμο που είχε δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων λόγω του προτεινόμενου μοντέλου διοίκησης των ΑΕΙ, φαίνεται ότι μένει πίσω.

Αντιθέτως, εκείνο που κερδίζει το ενδιαφέρον των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτικών προϊστάμενων της είναι η χωροταξική αναδιάρθωση των ΑΕΙ η οποία παρότι έχει εξαγγελθεί σε ηχηρούς τόνους από το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται ότι θα είναι …φτωχή.

Την διάθεση  τους να μην προτείνουν σοβαρές αλλαγές στα τμήματα αλλά και την ανάπτυξη τους θα επαναλάβουν εκ νέου στην διάρκεια της Συνόδου τους τα μέλη των διοικήσεων των ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, με …εντυπωσιακό σε ζήλο ανάμεσα τους το πανεπιστήμιο Αθηνών που φέρεται να έχει στείλει στο υπουργείο Παιδείας μια δεύτερη έκδοση της πρότασης του για χωροταξική αναδιάρθρωση των τμημάτων του, που πλησιάζει τις 100 σελίδες.

Κατά τα άλλα τα  περισσότερα ΑΕΙ της χώρας δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το θέμα, ενώ θα επικεντρώσουν τις εισηγήσεις τους σε θέματα οικονομικής πολιτικής αλλά και θεσμικών αλλαγών τα οποίες κρίνουν ότι χρειάζονται τα Ιδρύματα τους για να στηριχθούν τα επόμενα χρόνια.

Όλα αυτά με τα κρούσματα βίας να συνεχίζονται σε ΑΕΙ της χώρας και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης να δέχεται τώρα επιθέσεις από ομάδες ακραίων φοιτητών που διαφωνούν με την διάλυση κατάληψης αναρχικών ομάδων στο εσωτερικό του, προκειμένου να ανακατασκευαστεί το κτήριο που την στέγαζε και να εγκατασταθεί εκεί μια μεγάλη νέα βιβλιοθήκη.

Σ αυτό το κλίμα οι φοιτητικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου, μετά από τρία χρόνια, καθώς δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και των αποστάσεων που δημιούργησε.

Οι φοιτητικές εκλογές θα διεξαχθούν όπως και στο παρελθόν με τις φοιτητικές παρατάξεων και την μέθοδο της κάλπης.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024