Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Βουτιά στην μετοχή της μετά τη συμφωνία Μασκ-Twitter

Tesla: Βουτιά στην μετοχή της μετά τη συμφωνία Μασκ-Twitter

Από την κεφαλαιοποίηση της Tesla έχουν γίνει… καπνός 100 δισ. δολάρια σε μια μέρα!

Προβληματισμένοι φαίνονται σήμερα οι μέτοχοι της Tesla, καθώς ανησυχούν πως ο Έλον Μασκ θα χρειαστεί να ρευστοποιήσει σημαντικό πακέτο μετοχών προκειμένου να αντλήσει χρήματα για να καλύψει την ύψους 44 δισ. μέγα εξαγορά του Twitter Inc.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή της ανερχόμενης βιομηχανίας αυτοκινήτου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση σήμερα, με τις απώλειες της να ξεπερνούν το 11%.

Η μετοχή της Tesla βρισκόταν ήδη υπό πίεση από τις αρχές του μηνός, όταν ο Μασκ είχε αποκαλύψει πως είχε «χτίσει» ένα αξιοσημείωτο μερίδιο στο Twitter, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως θα αρχίσει να ασχολείται έντονα με την πορεία της πλατφόρμας.

Τελικά το… φλερτ του με το Twitter κατέληξε σε έναν πολύκροτο γάμο, για την χρηματοδότηση του οποίου ο Μασκ έχει δηλώσει πως έχει διασφαλίσει μεν τη στήριξη ομάδας τραπεζών, αλλά περίπου 21 δισ. δολάρια θα καλυφθούν με δικές του εγγυήσεις.

Ο ίδιος έχει αποφύγει να δώσει λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύει να καλύψει τα… επίμαχα 21 δισ. δολάρια, από τα συνολικά 44 δισ. δολάρια της συμφωνίας.

Το εύλογο ερώτημα, ωστόσο, που πλανάται πάνω από την Wall Street είναι αν ο δημιουργός της Tesla θα πουλήσει μετοχές για να συγκεντρώσει μέρος των κεφαλαίων που χρειάζεται.

Σημειωτέον πως και για την διασφάλιση δανειοδότησης από ομάδα τραπεζών με επικεφαλής την Morgan Stanley για το υπόλοιπο ποσό, ο Μασκ χρησιμοποίησε τις μετοχές του στην Tesla.

Ο Μασκ πήρε μεγάλο ρίσκο

«Ο Μασκ πήρε αρκετό ρίσκο χρησιμοποιώντας τις μετοχές του στην Tesla ως εγγύηση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναλυτής Ρας Μουλντ της AJ Bell.

Ο Μακ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με μια περιουσία ύψους 257 δισ. δολαρίων, βάσει του Bloomberg. Όμως, ήδη οι απώλειες της μετοχής της Tesla σε ποσοστό περίπου 23% από τις αρχές του μηνός έχουν μειώσει την αξία του μετοχικού του μεριδίου στην εταιρεία (που υπολογίζεται στο 17%) κατά περίπου 42 δισ. δολάρια.

Σήμερα η βουτιά της μετοχής κατά πάνω από 11% σημαίνει πως από την συνολική κεφαλαιοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν χαθεί 100 δισ. δολάρια!

Πριν λίγες ημέρες η Tesla ανακοίνωσε πολύ ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο. Και η μετοχή της ήδη παρουσίαζε καλύτερες επιδόσεις από έτερους τεχνολογικούς κολοσσούς για τους πρώτους μήνες του έτους, παρά τους τριγμούς των τελευταίων εβδομάδων. Όμως, τα νέα δεδομένα προβληματίζουν αναλυτές και επενδυτές που περιμένουν με ανυπομονησία περισσότερες λεπτομέρειες για την πρακτική εφαρμογή και χρηματοδότηση του σχεδίου του Μασκ για την πολύκροτη εξαγορά του Twitter.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024