Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος: Η εισβολή στην Ουκρανία υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Παναγιωτόπουλος: Η εισβολή στην Ουκρανία υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Συμμετείχε στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας 40 χωρών στη βάση του Ramstein» στη Γερμανία που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ

Η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε, σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου, σε συνάντηση υπουργών Άμυνας από 40 χώρες, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στην αεροπορική βάση «Ramstein» στη Γερμανία.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και η ανάγκη άμεσης παροχής βοηθείας προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την πρόασπιση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή σαφή και κατηγορηματική στάση εναντίον της εισβολής και του ρωσικού αναθεωρητισμού και συντάχθηκε με εταίρους και συμμάχους της όσον αφορά την απόφαση επιβολής κυρώσεων και πλήρους εφαρμογής τους, παρά το βαρύ οικονομικό τίμημα που συνεπάγονται.

Σε πνεύμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ουκρανία, η χώρα μας, μετά από διαβούλευση με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια ανθρωπιστική και αμυντική, συνεισφέροντας στον αγώνα του ουκρανικού λαού για άμυνα και προστασία της ελευθερίας του, συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Διαβάστε επίσης Γερμανία: Στέλνει τεθωρακισμένα αντιαρματικά όπλα και θα εκπαιδεύσει στρατιωτικούς στην Ουκρανία

Εξάλλου, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το γεγονός ότι τόσο ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «μαζί με πολλούς άλλους» έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση στη βάση Ramstein της Γερμανίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024