Μια υπεραιωνόβια ελιά στην Κόρινθο
Παρελήφθη από τον Δήμο Κορινθίων υπεραιωνόβια ελιά - η ηλικία της ορίζεται στα 500 έτη και μεταφυτεύθηκε παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, την Μ.Πέμπτη στον χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου.
Την καινοτόμο περιβαλλοντική δράση της «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» που έχει ως σκοπό τη διάσωση των ελαιόδεντρων που βρίσκονται εντός των απαλλοτριούμενων εκτάσεων, που απαιτούνται για την κατασκευή των νέων σιδηροδρομικών έργων, δράση που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από εταιρεία του Δημοσίου, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Κορινθίων.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα διάσωσης των ελαιόδεντρων που προέρχονται κυρίως από περιοχές όμορες με το Δήμο Κορινθίων θεωρήθηκε επιβεβλημένη και προς τούτο κατατέθηκε σχετικό αίτημα στην ΕΡΓΟΣΕ.
Στις 15/4/22 παρελήφθη υπεραιωνόβια ελιά, η ηλικία της ορίζεται στα 500 έτη, και μεταφυτεύθηκε παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, την Μ.Πέμπτη στον χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, σημείο πλέον κατάλληλου για ένα τέτοιο μνημείο φύσης και βεβαίως πολιτιστικής κληρονομιάς.
«Με την πράξη αυτή θεωρούμε ότι βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εξάροντας την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστου Βίνη και την χρηματοδοτική στήριξη του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου Ευστάθιου Σταθόπουλου και σημειώνοντας πως πρόθεση του δήμου είναι να επανέλθει και με νέες δράσεις στο μέλλον αποδεικνύοντας με πράξεις την περιβαλλοντική του συνείδηση και ευαισθησία εισακούοντας παράλληλα τα θετικά σχόλια των δημοτών για την πρώτη αυτή ενέργεια.
«Το συγκεκριμένο ελαιόδεντρο θα το αναδείξουμε ως μνημείο της φύσης προβάλλοντας το έργο σας και ελπίζοντας ότι το παράδειγμά σας θα το ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες που εκτελούν δημόσια έργα στη χώρα μας» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
- Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο και άλλα 2 άτομα – Πυρά και κατά των διασωστών
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Αρωμα εκλογών…
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Στο +9 από την άσπρη βούλα – Αγωνία για Γιαμάλ
- Κύπελλο Ιταλίας: Ο τρομερός Μότα απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την Λάτσιο στον τελικό


