Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς αντιδρά ο Ολυμπιακός έπειτα από break – Στο Μονακό με οδηγό το 2017

Πώς αντιδρά ο Ολυμπιακός έπειτα από break – Στο Μονακό με οδηγό το 2017

Ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα έδρας από τη Μονακό, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό

Ο Ολυμπιακός, μετά τη μεγάλη νίκη στο Game 1 με τη Μονακό (71-54), ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο Game 2 στο ΣΕΦ και ηττήθηκε με το βαρύ 96-72, χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Οι Ερυθρόλευκοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να πάνε στο Μόντε Κάρλο και να κερδίσουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι, ώστε να επιστρέψουν σε Game 5 στο ΣΕΦ και να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Η εικόνα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ματς της Παρασκευής δεν ήταν καθόλου καλή, ο έλληνας τεχνικός περιμένει πολύ καλύτερη εικόνα στο Μονακό, ενώ το τρίτο ματς της σειράς είναι «κλειδί» για το ποια θα είναι η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός έχει ξαναβρεθεί σε παρόμοια θέση στο παρελθόν, και ειδικά από τη στιγμή που θεσπίστηκε από την EuroLeague σειρά best of five στα πλέι-οφ.

Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί το break στο ΣΕΦ διαθέτοντας το πλεονέκτημα έδρας τρεις φορές στο παρελθόν. Κόντρα στη Μονακό ήταν η τέταρτη. Η πρώτη ήταν το 2011 απέναντι στη Σιένα, γνωρίζοντας στο τέλος τον αποκλεισμό. Η δεύτερη κόντρα στην Εφές (2017), παίρνοντας στο τέλος μια παλικαρίσια πρόκριση, ενώ το 2018 η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν αυτή που έκανε break στο ΣΕΦ και τελικά πήρε την πρόκριση για το Final Four.

Η σειρά του 2017 οδηγός για τον Ολυμπιακό

Πριν από πέντε χρόνια ο Ολυμπιακός βρέθηκε τελευταία φορά σε Final Four, όμως πριν βρεθεί εκεί χρειάστηκε να γυρίσει από το 1-1 στη σειρά με την Εφές στην οκτάδα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πλεονέκτημα έδρας, όμως δέχτηκαν break, αλλά στο Game 5 πήραν τεράστια πρόκριση.

Η Εφές είχε περάσει από το ΣΕΦ στο Game 2 με 71-73, χάρη σε καλάθι του Άλεξ Κιρκ στο φινάλε, με τη σειρά να μεταφέρεται στην Πόλη.

Εκεί, το τρίτο ματς πήγε ξανά στους Τούρκους (64-60), όμως στο τέταρτο, με τον Βασίλη Σπανούλη να σκοράρει 18 και τον Πρίντεζη 11, οι Πειραιώτες πήραν το διπλό με 74-62 και επέστρεψαν τη σειρά στο ΣΕΦ, όπου και την «καθάρισαν» με 87-78.

Οι σειρές με Σιένα και Ζαλγκίρις που θέλει να… ξεχάσει

Από τις τρεις φορές, μόνο στη σειρά του 2017 με την Εφές κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση ο Ολυμπιακός και να πάρει την πρόκριση στο Final Four. Στις άλλες δυο δεν τα κατάφερε, παρότι έφθασε κοντά είτε στο Game 3 είτε στο Game 4.

Το 2011, μετά το απίθανο 89-41 απέναντι στη Σιένα, ήρθε το μπρέικ με 65-82, με τους Ιταλούς να παίρνουν την πρόκριση για το Final Four της Βαρκελώνης με 3-1, νικώντας και στα δύο ματς (81-72, 88-76), με τον Ολυμπιακό να πετάει στα σκουπίδια το πλεονέκτημα έδρας που με τόσο κόπο είχε κερδίσει.

Επτά χρόνια αργότερα ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε και δεύτερη φορά με πλεονέκτημα έδρας, αυτήν τη φορά κόντρα στη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Oλυμπιακός έχει κάνει εξαιρετική σεζόν στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, παίζει στα πλέι-οφ με το πλεονέκτημα έδρας και αντίπαλος είναι η Ζαλγκίρις. Οι Πειραιώτες φαντάζουν το ξεκάθαρο φαβορί, όμως οι Λιθουανοί καταφέρνουν να πάρουν διπλό στο ΣΕΦ.

Και μάλιστα με το καλημέρα, αφού επικρατούν με 87-78 στο πρώτο ματς στην παράταση. Και παρότι στο δεύτερο παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο ο Ολυμπιακός επικρατεί σχετικά άνετα με 79-68, η σειρά μεταφέρεται στο Κάουνας. Και εκεί ο Ολυμπιακός δεν έχει τύχη, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης τίθεται νοκ-άουτ και η ομάδα «καταρρέει».

Οι Ερυθρόλευκοι χάνουν με κάτω τα χέρια με 80-60 στο τρίτο ματς της σειράς, ενώ στο τέταρτο ηττήθηκαν 101-91, χωρίς να παίξουν άμυνα. Όπως είναι λογικό, ο αποκλεισμός έρχεται και το Βελιγράδι χάνεται. Φέτος ο Ολυμπιακός ελπίζει να μην έχει παρόμοια τύχη και αυτήν τη φορά να βρεθεί στο Βελιγράδι.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024