Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg: Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου μιλούν για τον Ρώσο πρόεδρο και την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών

Bloomberg: Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου μιλούν για τον Ρώσο πρόεδρο και την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών

Οι 10 αξιωματούχοι μίλησαν ανώνυμα στο αμερικανικό πρακτορείο και υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως ο πόλεμος θα πάει τη Ρωσία πολύ πίσω οδηγώντας την στην απομόνωση.

Δέκα αξιωματούχοι του Κρεμλίνου μίλησαν ανώνυμα στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg και υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως ο πόλεμος θα πάει τη Ρωσία πίσω, οδηγώντας την στην απομόνωση.

Όπως λένε αμφισβητούν την απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τον «καταστροφικό λάθος» που θα πάει τη χώρα πολύ πίσω.

Οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο, ανήκουν σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρείες κρατικών συμεφερόντων, ενώ μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας φοβούμενοι αντίποινα.

Όπως υπογραμμίζουν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο να αλλάξει πολιτική ατζέντα, ενώ τόνισαν πως δεν βλέπουν να υπάρχει και καμία προοπτική οποιασδήποτε αμφισβήτησής του στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Οι ίδιοι μάλιστα ανέφεραν πως έχουν εκφράσει την άποψή τους στον Πούτιν σε μία προσπάθεια να τον πείσουν να αλλάξει στρατηγική, ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος «έκλεισε τα αυτιά του» και απέρριψε τις όποιες προειδοποιήσεις των αξιωματούχων για το βαρύ οικονομικό και πολιτικό κόστος του πολέμου.

Η πτώση της οικονομίας

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι ανέφεραν στον Ρώσο πρόεδρο ότι ο αντίκτυπος των διεθνών κυρώσεων στην οικονομία της χώρας θα είναι καταστροφικός, οδηγώντας στη διαγραφή της ανάπτυξης που επετεύχθη τις δύο τελευταίες δεκαετίας.

Ωστόσο, ο Πούτιν απέρριψε τις προειδοποιήσεις, λέγοντας ότι η Δύση δεν του άφησε άλλη εναλλακτική από το να διεξάγει πόλεμο, ενώ χαρακτήρισε αποτυχημένο το «οικονομικό Blitzkrieg» εναντίον της Ρωσίας.

Ο φόβος για χρήση πυρηνικών

Ορισμένοι από τους αξιωματούχους δεν δίστασαν να εκφράσουν και την έντονη ανησυχία τους για περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων από τον Ρώσο πρόεδρο, εφόσον κρίνει ότι η εισβολή του στην Ουκρανία δεν έχει τα αναμενόμενα, για εκείνον, αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα το Bloomberg αναφέρει πως παρά την αντίθεση των εν λόγω αξιωματούχων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει τη στήριξη της ρωσικής ελίτ αλλά και της πλειοψηφίας των Ρώσων που θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτη μία σύγκρουση ανάμεσα στις αξίες της Ρωσίας και της Δύσης.

Παράλληλα, τονίζουν ότι αρκετοί εντός Ρωσίας υποστηρίζουν ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στις σαρωτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενώ αυξάνονται οι φωνές που σημειώνουν ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα καταδικάσει τη χώρα σε χρόνια απομόνωσης και αυξημένης έντασης, αφήνοντας την οικονομία της ακρωτηριασμένη, την ασφάλειά της σε κίνδυνο και την παγκόσμια επιρροή της σε αμφισβήτηση.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024