
Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση των φοιτητών του ΑΠΘ
Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Μ. Πέμπτης οι φοιτητές του ΑΠΘ, φωνάζοντας μεταξύ άλλων «Κάτω τα χέρια από το άσυλο».
Μετά τα επεισόδια της Μ. Τρίτης μεταξύ δυνάμεων ΜΑΤ και κουκουλοφόρων και τη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι φοιτητές του πανεπιστημίου συγκεντρώθηκαν σήμερα, το πρωί, έξω από την Πρυτανεία διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημίου και ζητούν την παραίτηση του πρύτανη.
«Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές» φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από το κτίριο της διοίκησης.
Σημειώνεται πως από σήμερα αναστέλλονται προσωρινά οι εργασίες απομάκρυνσης ογκωδών από το «Στέκι στο Βιολογικό», κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως η Αστυνομία δεν εμφανίστηκε καθόλου στο σημείο αλλά ούτε και στο χώρο του ΑΠΘ.
Οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης θα συνεχιστούν από την επόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται πως ακαδημαϊκοί και φοιτητές έχουν χαρακτηρίσει την εν λόγω κατασκευή ως «προσχηματική», ώστε το καλοκαίρι «να πέσει σαν ώριμο φρούτο η εδραίωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το thesstoday.

- Ρωσικός πύραυλος σκοτώνει 10 άτομα σε έκθεση αμυντικών συστημάτων – Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ λέει ο Ζελένσκι
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Η Cardi B υποστηρίζει ότι δεν θα μείνει για πάντα ελεύθερη και ο λόγος είναι ένας
- Καλλιθέα: Την ξυλοκόπησε άγρια επειδή δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί – Τι κατέθεσε η 37χρονη
- Πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην Πάρνηθα
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» της Τουρκίας και εξελέγη πρόεδρος – Πήρε μαζί του 90 βουλευτές
