Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σαρδέλη: Πολύ δύσκολο να έχει δοθεί η κεταμίνη από τους γιατρούς - «Είναι ελεγχόμενο φάρμακο»

Σαρδέλη: Πολύ δύσκολο να έχει δοθεί η κεταμίνη από τους γιατρούς – «Είναι ελεγχόμενο φάρμακο»

«Η πιθανότητα χορήγησης κεταμίνης από τους γιατρούς κατά λάθος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» σημείωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη.

Την πιθανότητα χορήγησης της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας από τους γιατρούς απέκλεισε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη.

Όπως ανέφερε η κυρία Σερδέλη, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, η κεταμίνη είναι μία ελεγχόμενη ουσία, ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων εξάρτησης και αυτών που μπορεί να γίνει κακή χρήση και γι’ αυτό το λόγο παρακολουθείται πολύ στενά η ποσότητα που μπαίνει και βγαίνει από ένα νοσοκομείο.

«Μία ασφαλιστική δικλείδα είναι αυτό ακριβώς, ότι μετριούνται ακριβώς τα φιαλίδια της ουσίας και πρέπει οι γιατροί να λογοδοτήσουν που το έχουν χορηγήσει» είπε και συμπλήρωσε πως οι γιατροί δεν προτιμούν ιδιαίτερα την εν λόγω ουσία. «Για λόγους ασφαλείας, τα φυαλίδια περιέχουν πολύ μικρές συγκεντρώσεις κεταμίνης, λίγα ml και λίγα mg ανά ml για να μην μπορεί να γίνει υπέρβαση δόσης».

«Σε μικρές ποσότητες μπορεί να κάνει «θαύματα», ωστόσο είναι πάρα πολύ εύκολο, ειδικά σε ένα παιδάκι όπως η Τζωρτζίνα που λάμβανε τόσα φάρμακα, πολύ μικρές ποσότητες της ουσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα» συμπλήρωσε.

«Είναι σημαντικό ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στο ότι αυτά που λέμε είναι τεκμηριωμένα ακριβώς γιατί εμείς την ίδια στιγμή που υφιστάμεθα ενός τέτοιου περιστατικού, την ίδια ώρα πρέπει να πάμε να σώσουμε τη ζωή ενός ανθρώπου» πρόσθεσε.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024