Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη καταγγελία: Ανοίκεια επίθεση ιερέα σε άπορη τρανς γυναίκα

Απίστευτη καταγγελία: Ανοίκεια επίθεση ιερέα σε άπορη τρανς γυναίκα

Καλλιθέα: Μήνυση σε ιερέα που έδιωξε άπορη τρανς γυναίκα από το συσσίτιο

«Να πας να βγάλεις τα βυζιά σου και να ξανάρθεις, δεν είσαι γυναίκα, είσαι άντρας με βυζιά». Έτσι έδιωξε ο ιερέας της ενορίας του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα μία άπορη τρανς γυναίκα, που πήγαινε να παραλάβει το καθημερινό συσσίτιο.

Πρόκειται για μία άπορη, άνεργη γυναίκα. Στη χώρα μας ρο μεγαλύτερο ποσοστό των τρανς ατόμων ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας. Όπως προβλέπεται, ο κάθε πολίτης δικαιούται συσσίτιο από την ενορία της περιοχής που κατοικεί (και όχι από άλλες περιοχές), έχοντας προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για την οικονομική του κατάσταση.

Έτσι και η συγκεκριμένη κυρία είχε προσκομίσει ένας εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, αποδεικνύοντας πως είναι δικαιούχος του συσσιτίου, και την ταυτότητά της.  Τότε και καθώς δεν αναγράφεται το όνομά της στην ταυτότητα, αφού δεν έχει κάνει ακόμη την επίσημη μετατροπή του ονόματός της, όπως προβλέπει η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο ιερέας την εξύβρισε και την έδιωξε. Όπως μας αναφέρει η Αγγελική Σουγλέ, δικηγόρος της ομάδας Red Umbrella στην οποία απευθύνθηκε το θύμα, ο ιερέας καθύβρισε και εκείνη, αλλά και έναν ακόμη κύριο, ο οποίος την υπερασπίστηκε.

“Η κοπέλα έχει δικαστική απόφαση για τη νομική αναγνώριση του φύλου της, αλλά λόγω της πανδημίας δεν κατάφερε να κάνει την αλλαγή στην αστυνομική ταυτότητα. Προσπαθώντας να πείσει τον ιερέα, του είπε ότι μπορεί να προσκομίσει την δικαστική απόφαση, αλλά αυτός την έβρισε ξανά και αρνήθηκε, λέγοντας ότι είναι απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην δίνεται συσσίτιο σε τρανς άτομα”, λέει η κα. Σουγλέ.

Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει έκτοτε πάει κρυφά για φαγητό στο συσσίτιο, το οποίο της έδωσαν κρυφά οι γυναίκες της διανομής, λέγοντας, όμως, πως αν τις “πάρει χαμπάρι ο ιερέας, θα τις σκοτώσει”. Καθώς κι εκείνες φοβούνται, η γυναίκα δεν πηγαίνει πλέον στο συσσίτιο.

“Κατατέθηκε μήνυση στην ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικού Εγκλήματος. Η επόμενη κίνηση θα γίνει με έγγραφο προς τη Μητρόπολη και την Ιερά Σύνοδο. Θα κινηθούμε και στα αστικά δικαστήρια”, ενημερώνει η κυρία Σουγλέ.

Στο πλευρό του θύματος, που χαρακτηρίστηκε από τον ιερέα ως “πλάσμα του διαβόλου”, βρίσκεται το Red Umbrella, τονίζοντας πως η μηνυση είναι μόνο  αρχή. “Συνεχίζουμε να την στηρίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη”, αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024