Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Η πολιτική μηδενικής ανοχής του Χονγκ Κονγκ δημιουργεί βουνά πλαστικών απορριμμάτων

Κοροναϊός: Η πολιτική μηδενικής ανοχής του Χονγκ Κονγκ δημιουργεί βουνά πλαστικών απορριμμάτων

Το Χονγκ Κονγκ απορρίπτει πάνω από 2.300 τόνους πλαστικών απορριμμάτων την ημέρα, από τους οποίους μόνο το 11% ανακυκλώνεται

Οι ταξιδιώτες που απομονώνονται μόλις φτάσουν στο Χονγκ Κονγκ συναντούν παντού πλαστικά στα ξενοδοχεία καραντίνας: το τηλεκοντρόλ είναι τυλιγμένο σε σελοφάν, τα μαξιλάρια είναι καλυμμένα με πλαστικές σακούλες και το φαγητό έρχεται σε πλαστικά δοχεία με πλαστικά μαχαιροπίρουνα.

Η αυστηρή πολιτική καραντίνας στο Χονγκ Κονγκ, η οποία έχει στόχο να σταματήσει τον κοροναϊό στα σύνορα, έχει επικριθεί ότι βλάπτει όχι μόνο την οικονομία αλλά και την ψυχική υγεία. Περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν τώρα ότι η πολιτική «μηδενικής Covid» βλάπτει και το περιβάλλον.

«Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του προσωπικού φορούν πλήρη προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό: τις στολές, τα γάντια, τις μπότες, τις μάσκες, όλο το προσωπικό σε όλους τους ορόφους» είπε στο Reuters η Κλιμεντίν Βόγκαν, επιχειρηματίας των καλλυντικών, η οποία μένει σε ξενοδοχείο καραντίνας μετά την άφιξή της στην πόλη στις 4 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: 

Το Χονγκ Κονγκ απορρίπτει πάνω από 2.300 τόνους πλαστικών απορριμμάτων την ημέρα, από τους οποίους μόνο το 11% ανακυκλώνεται, δείχνουν τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Η ανακύκλωση πλαστικών από τα ξενοδοχεία καραντίνας απαγορεύονται, μέτρο που ορισμένοι κρίνουν υπερβολικό: «Οι άνθρωποι στα ξενοδοχεία καραντίνας δεν είναι καν επιβεβαιωμένα κρούσματα» είπε ο Έντουιν Λάου, μέλος της τοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης The Green Earth.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι η αύξηση των πλαστικών απορριμμάτων είναι γνωστό πρόβλημα από την αρχή της πανδημίας, και κάλεσε τον κόσμο να υιοθετήσει ως αντιστάθμισμα έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ έχουν περάσει φέτος από εγκαταστάσεις καραντίνας που κατασκευάστηκαν πρόχειρα.

Οι εγκαταστάσεις αυτές βλάπτουν το περιβάλλον επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μακροπρόθεσμα, για παράδειγμα ως εργατικές κατοικίες, επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Πολ Ζίμερμαν.

«Χτίστηκαν πολύ γρήγορα και δεν συμμορφώνονται με κανένα οικοδομικό κανονισμό στο Χονγκ Κονγκ».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024