Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Οικονόμου: Αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

«Εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση θα υπάρξει εθνικό σχέδιο» με παρέμβαση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Εθνικό σχέδιο εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς «πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για επιδότηση καυσίμων;» απάντησε ότι «όπως πληροφορούμε θα ανοίξει μέσα σε αυτή την εβδομάδα».

Διαβάστε επίσης Επιδότηση καυσίμων: Βήμα-βήμα η διαδικασία – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «όπως υπήρξε στήριξη τον Απρίλιο θα υπάρξει και τον επόμενο μήνα» για την ακρίβεια στην ενέργεια και τόνισε ότι «απόφαση της κυβέρνησης είναι ότι εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση θα υπάρξει εθνικό σχέδιο» με παρέμβαση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου επανέλαβε τα ήδη ληφθέντα μέτρα από την κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Που αποβλέπει

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοστατεί -σε συνεργασία και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες- στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενέργεια που ανάμεσα στ’ άλλα αποβλέπει:

– Τον περιορισμό των τιμών χονδρικής στο φυσικό αέριο.

-Την αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου.

-Την κοινή προμήθεια φυσικού αερίου, στο πρότυπο προμήθειας των εμβολίων.

-Την αξιοποίηση αδιάθετων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αποφασιστική στήριξη για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

»Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός, κατέστησε σαφές πως αν δεν υπάρξει τελικά ευρωπαϊκή λύση, η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο ευρώ. Να βρούμε τρόπους για τη στήριξη της κοινωνίας,  διατηρώντας την αναγκαία δημοσιονομική ισορροπία και κρατώντας πόρους και εφεδρείες για το επόμενο διάστημα. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να γυρίσουμε  από την τρικυμία στα πιο ήρεμα νερά.

»Αυτό το μήνα διατίθενται πάνω από 1 δισ. ευρώ, για αυξημένη επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου, για επιδότηση του πετρελαίου κίνησης και των υπόλοιπων καυσίμων, για έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί, για σειρά μέτρων  ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου.

»Τη Μ. Τετάρτη θα καταβληθεί  η  έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς και στους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Επιδόματος Παιδιού. Θα καταβληθεί συγκεκριμένα:

-Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ σε περίπου 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους, 167.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος και 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες συμπολίτες μας.

-Διπλή δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σε περίπου 240.000 δικαιούχους.

-Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση -που αντιστοιχεί σε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος- σε 625.000 οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα παιδιού.

Το συνολικό ύψος της παρέμβασης εκτιμάται σε 324 εκατ. ευρώ και αφορά σε 1,7 εκατ. δικαιούχους, περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, με περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια μέλη».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024