
ΕΛΓΑ:1,16 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία – Περιλαμβάνονται και τα κάστανα του Πηλίου
Η νέα πληρωμή έρχεται την Μ. Τρίτη
Σε νέα πληρωμή προχωρά ο ΕΛΓΑ μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, για τις αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου και φυτικής παραγωγής από διάφορες ζημιές που προκλήθηκαν εντός του 2021 (παγετός άνοιξης, καύσωνας, χαλάζι, βροχοπτώσεις κτλ.), αλλά και από τον παγετό του Ιανουαρίου της τρέχουσας χρονιάς, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Το ποσό των αποζημιώσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας ανέρχεται σε 1.164.472,86 ευρώ και στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι ζημιές στην παραγωγή των κάστανων Πηλίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Σε συνέχεια επικοινωνίας και σχετικής ενημέρωσης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο ΕΛΓΑ ολοκληρώνει, σχεδόν, την εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο εξαιτίας διάφορων δυσμενών συμβάντων που εκδηλώθηκαν το 2021, αλλά και του παγετού του περασμένου Ιανουαρίου. Οι πληρωμές στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους αναμένεται να εκτελεστούν μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη. Ειδικότερα για τη Μαγνησία, το ποσό ανέρχεται σε 1,16 εκατ. ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι ζημιές στην παραγωγή των κάστανων Πηλίου».
- Κρήτη: Σοκάρουν τα μηνύματα του 40χρονου στον αδερφό της Ελευθερίας ενώ την έχει σκοτώσει – Προσπαθεί να τον παραπλάνησει
- Αμετανόητος Γεωργιάδης επιτίθεται ξανά στη Λάουρα Κοβέσι – «Όσο μας το επιτρέπει ακόμα, έχουμε δημοκρατία»
- Κικίλιας: Μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας με στόχο τη συγκράτηση των τιμών
- Η σιωπή των παικτών της Τσέλσι
- Τουρκία: Αποκαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων
- Μπαρτσελόνα: Χάνει την υπόλοιπη σεζόν αλλά παίζει στο Μουντιάλ ο Γιαμάλ – Τι έδειξαν οι εξετάσεις

