Μαριούπολη: Κράταει η άμυνα της πόλης, λέει Ουκρανός αξιωματούχος – Δεν θα παραδοθούν, τονίζει βουλευτής
Οι επιθέσεις των Ρώσων στη Μαριούπολη συνεχίζονται μετά τη λήξη του τελεσίγραφου παράδοσης των Ουκρανών στρατιωτικών.
Συνεχίζονται οι μάχες στη Μαριούπολη μετά τη λήξη του ρωσικού τελεσίγραφου για την παράδοση των ουκρανικών δυνάμεων, ενώ Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ετοιμάζονται να εισβάλουν στην πόλη.
Ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουστσένκο, δήλωσε στο Telegram ότι παρά τον «”διάδρομο παράδοσης” της Ρωσίας για τα εναπομείναντα στρατεύματα» στην πόλη, «οι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να κρατούν την άμυνα».
Ο Αντριουστσένκο πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις από τη Ρωσία δεν περιορίζονται στο χαλυβουργείο Azovstal, όπου φέρονται να διαμένουν Ουκρανοί στρατιώτες.
«Κατά τη διάρκεια των μαχών, οι κατακτητές βομβάρδισαν και πάλι ιδιωτικές κατοικίες με βαρύ πυροβολικό», είπε.
«Θα πολεμήσουν μέχρι τέλους»
Ο Ουκρανός βουλευτής της Οδησσού Ολεξίι Γκοντσαρένκο δηλώνει στο BBC ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες στη Μαριούπολη δεν θα παραδοθούν στη Ρωσία.
«Μίλησα μαζί τους χθες και ξέρω ότι θα πολεμήσουν μέχρι τέλους», λέει.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η εξόντωση των Ουκρανών μαχητών στη Μαριούπολη θα θέσει τέλος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου.
Η Ρωσία δήλωσε ότι θα εγγυηθεί τις ζωές των Ουκρανών στρατιωτών που θα παραδοθούν, με το Κρεμλίνο να προσθέτει ότι οι μόνοι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν απομείνει στην πόλη βρίσκονται σε μια γιγαντιαία χαλυβουργία, το εργοστάσιο Azovstal.
Ο Γκοντσαρένκο δήλωσε ό, τι έχει συμβεί στη Μαριούπολη αποτελεί «μια πραγματική γενοκτονία» και εκτίμησε ότι περίπου 100.000 άμαχοι βρίσκονταν στην πόλη.
Πρόσθεσε ότι θεωρείται ότι «περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι» έχουν σκοτωθεί στην πολιορκημένη πόλη – λιμάνι.
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442