«Εμείς μιλάμε με τη γλώσσα που καταλαβαίνει ο καθένας. Σε όποιον καταλαβαίνει από καλοσύνη, με καλοσύνη και όποιοι θέλουν να πάρουν μάθημα, τους δίνουμε το μάθημα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλέτ Τσαβούσογλου, μιλώντας χθες Παρασκευή το βράδυ στα Αδανα της Τουρκίας.

«Σκληρή δύναμη στο πεδίο»

«Παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις και τις εφαρμόζουμε γρήγορα. Στο πεδίo, όταν αισθανόμαστε την ανάγκη δείχνουμε σκληρή δύναμη στο πεδίο, αλλά και στο τραπέζι για να έχουμε ανωτερότητα πρωτοβουλιών πρέπει να κινούμαστε γρήγορα και να προβάλλουμε προτάσεις» τόνισε.

Ο κ. Τσαβούσογλου επισήμανε ότι «Στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στην Αν. Μεσόγειο και κατά τον ίδιο τρόπο στον Καύκασο, στον Εύξεινο Πόντο, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους τα συμφέροντα του έθνους μας».

Το μάθημα…

«Σε όλους ξέρουμε να μιλάμε με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν, εμείς μιλάμε με τη γλώσσα που καταλαβαίνει ο καθένας. Σε όποιον καταλαβαίνει από καλοσύνη, με καλοσύνη και όποιοι θέλουν να πάρουν μάθημα, τους δίνουμε το μάθημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους το δώσουμε. Διότι σήμερα η Τουρκία δεν είναι μόνο μια περιφερειακή δύναμη αλλά μια παγκόσμια δύναμη» είπε.

Και πρόσθεσε ότι «Θα συνεχίσουμε να κυματίζουμε την τουρκική σημαία σε κάθε σημείο του κόσμου».

Πηγή: tourkikanea.gr