Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις ημέρες του Πάσχα - Τι είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Παγώνη: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις ημέρες του Πάσχα – Τι είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων από 1η Μαΐου και στην 4η δόση του εμβολίου, ενώ στηλίτευσε τις κατηγορίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία της πανδημίας και την άρση των μέτρων από 1η Μαΐου.
Η κ. Παγώνη δήλωσε πως  ο κόσμος θα πρέπει είναι ιδιαίτερα προσεκτικός τις μέρες του Πάσχα.

Χρειάζεται προσοχή

«Χρειάζεται πολλή μεγάλη προσοχή, ανεξάρτητα από το ότι πρέπει να πάμε στα χωριά μας και να διασκεδάσουμε, το πιο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα. Η σωτηρία μας είναι η μάσκα σε αυτή τη φάση. Στον Επιτάφιο, στην Ανάσταση ή όπου άλλου πάμε και έχει κόσμο, να φοράμε μάσκα. Πριν φύγουμε, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα τεστ, για σεβασμό κυρίως προς τους άλλους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά.

«Η Πολιτεία είπε ότι απο 1η Μαΐου δεν θα έχουμε μέτρα. Ο κόσμος το περίμενε, και σίγουρα δεν έπρεπε να ειπωθεί τόσο νωρίς όσο ειπώθηκε. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι τελείωσε ο κοροναϊός, έχουμε δύο δείκτες που είναι ανεβασμένοι ακόμα, μπορεί να μειώνονται αλλά είναι υψηλοί» πρόσθεσε.

Για την 4η δόση

Για την 4η δόση η κ. Παγώνη είπε:

«Η 4η δόση είναι ανεξάρτητη από τα μέτρα, η 4η δόση θα πρέπει να γίνει στους πολίτες άνω των 60 ετών. Δεν θα πρέπει να κάνει ο καθένας τον γιατρό μόνο του, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν την προστασία από την βαριά νόσο. Υπάρχουν ηλικιακές ομάδες, οι επιστήμονες βλέπουν τα επιστημονικά δεδομένα που καθορίζουν ποιος θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Για τους υγειονομικούς και την αναστολή η κ. Παγώνη επεσήμανε πως, «όταν ξεκίνησε αυτή η συζήτηση, εξαρχής ήμουν εναντίον της απόλυσής τους. Τους καλώ ωστόσο να πάνε να εμβολιαστούν με το πρωτεϊνικό εμβόλιο. Μπαίνοντας στο νοσοκομείο, σίγουρα θα νοσήσουν. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να απολυθούν. Οι περισσότεροι έχουν πάει να εμβολιαστούν για καλό δικό τους».

Για την επαναφορά στην «κανονικότητα» και στα χειρουργεία που δεν έχουν γίνει ακόμα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως, «τα χειρουργεία έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ, έως και 8-9 μήνες, και οι ασθενείς έχουν αγανακτήσει. Θα προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση των χειρουργείων άμεσα. Μεχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν τελειώσει όλα τα χειρουργεία. Έπρεπε να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά covid, ωστόσο τώρα μπαίνουν πάλι σε μία σειρά».

Η απάντηση στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η κ. Παγώνη, τέλος, μίλησε και για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών και την κατηγορία της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Είναι άδικο αυτό που έχει γίνει με τους γιατρούς, και εάν η κάθε κυρία που δεν ξέρουμε τί εχει κάνει, γιατί δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, να κατηγορεί τους γιατρούς, ενώ μέχρι πρότινος έλεγε ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα να σώσουν το παιδί, τώρα το θυμήθηκε ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί;», διερωτήθηκε.

«Είναι όλα καταγεγραμμένα και υπογεγραμμένα», κατέληξε λέγοντας η Ματίνα Παγώνη.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024