
Σανγκάη: Η περιγραφή Έλληνα που ζει σε καραντίνα 25 ημέρες – «Οι αρχές αφήνουν φαγητό έξω από το σπίτι και τα ρομπότ επιτηρούν»
Ο καθηγητής ψηφιακής διοίκησης Γιώργος Καπογιάννης μιλά για το πως βιώνει το lockdown στη Σανγκάη με το 9 μηνών παιδί του
Σκληρό lockdown έχει τεθεί από τις αρχές στη Σανγκάη λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, με αναφορές στο διαδίκτυο να κάνουν λόγο για ασφυκτικούς περιορισμούς. Ο Γιώργος Καπογιάννης μίλησε στην ΕΡΤ για το πως βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του τον εγκλεισμό στο σπίτι και μιλά για τους περιοριστικούς όρους που έχουν τεθεί στους κατοίκους.
Επί 25 ημέρες βρίσκονται κλεισμένοι στο διαμέρισμα με τη σύζυγο και το 9 μηνών παιδί του, αναφέρει και δηλώνει ψύχραιμα ότι είναι άγνωστο πόση διάρκεια θα έχει το lockdown.
«Ξεκινήσαμε με αυτοαπομόνωση, μετά είχαμε έξοδο ανά 48ωρο. Είμαστε τυχεροί γιατί είχαμε τέσσερις ημέρες για να προετοιμαστούμε πριν από το lockdown και να προμηθευτούμε τα αναγκαία αγαθά αφού έχουμε και παιδάκι μηνών», είπε ο κ. Καπογιάννης.
«Οι κάτοικοι στην άλλη πλευρά του ποταμού δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού on line.
Δωρεάν φαγητό διανέμουν οι αρχές
Δωρεάν φαγητό, κυρίως λαχανικά και γάλα, δίνουν οι κινεζικές αρχές, αφήνοντας στην είσοδο του συγκροτήματος προμήθειες που απολυμαίνονται. «Μετά κατεβαίνω με γάντια και μάσκα και τα παραλαμβάνω», είπε ο Γιώργος Καπογιάννης.
Ρομπότ και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης
Ο ‘Ελληνας κάτοικος Σαγκάης δεν επιβεβαιώνει «ως προσωπική εμπειρία τις εικόνες με βίαια rapid», ή άλλων ακραίων καταστάσεων. Εξηγεί ότι ο διαχειριστής του συγκροτήματος όπου ζουν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι ενημερώνει για το πότε πρέπει να διεξαχθούν νέα rapid test ή μοριακά με προθεσμία για να κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα.
Με ειδίκευση στην τεχνολογία, ο κ. Καπογιάννης μιλάει θετικά για τα ρομπότ που επιτηρούν το lockdown και κλείνει αναφέροντας ότι υπάρχει και πενταψήφιο τηλέφωνο «έκτακτης ανάγκης».
- Προβλήματα σύνδεσης στο Facebook – Εκατοντάδες αναφορές από χρήστες για «μη διαθέσιμη» σελίδα
- Τούχελ: «Η Αγγλία έχτισε περισσότερα σε όλο το Μουντιάλ από όσα έχασε σε 30 λεπτά»
- Οι πρώτοι ινφλουένσερ στον κόσμο ήταν Γάλλοι, εμφανίστηκαν μετά την Επανάσταση και «μπέρδεψαν» τις τάξεις
- Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για κατ’ εξακολούθηση εμπρησμούς
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 66χρονος βίασε τη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμα της
- Μουντιάλ 2026: Όμορφες εικόνες, φίλαθλοι της Αργεντινής και της Ισπανίας τραγουδούν μαζί πριν τον τελικό (vid)




